Vízilabda

2023.03.06. 16:30

Továbbmenetel az Invictus

Nem várt könnyű feladat régiónk csapatára Egerben, ami be is bizonyosodott. Végül hátrányból sikerült fordítani, versenyben maradva így a dobogós helyekért.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nehéz mérkőzésre számított az Invictus az Eger második csapatának otthonában, ám az első negyed alapján úgy tűnt, félelme nem igazolódik be. 

Tapogatózó játékkal indult a találkozó és a szoros emberfogást alkalmazó hazai védelmet a negyed végéig csupán egyszer sikerült feltörni, az utolsó percben viszont még kétszer eredményes volt az Invictus. A folytatásban kevés gól, sok úszás jellemezte a meccset. A házigazda a félidő vége előtt így is egalizált, és újra nyílttá tette a mérkőzést. A fordulás után még kétgólos vezetésre is szert tett az Eszterházy a több mint nyolc percen keresztül eredménytelen vendégekkel szemben. Ez már ébresztőt fújt a másik oldalon, Ashanin és Kovács Milán góljainak köszönhetően az Invictus oldalán volt az előny. Ezt ugyan még ki tudta egyenlíteni az Eger, ám ekkor már kézben tartotta Kis Gábor csapata a találkozót, amely az utolsó felvonásban jól és eredményesen játszott. 

Eszterházy SC–Invictus 8–10 (0–3, 3–0, 3–4, 2–3)

Vezette: Homonnai Dániel, Fodor Rajmund

Invictus: DÉVAI – Zsilák 1, Balla, Süveges, Nagy R., Marnitz, Szőke Á. 1. Csere: Tóth Á. 1, Sándor L., ASHANIN 4, Kovács M. 2, Bukta 1, Bölcskei. Edző: Kis Gábor.

Gól - akcióból: 24/3, ill. 21/3.
Gól -  centerből: 1/0, ill. 2/1.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.
Gól - megúszásból: 3/2, ill. 0/0.
Gól- emberelőnyből: 5/2, ill. 6/5.

Kis Gábor: – Tudtuk, hogy nehéz feladat vár majd ránk Egerben. Örülök, hogy hátrányban sem kapkodtunk és a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában