Gyász

2023.05.09. 13:30

Elhunyt a tiszafüredi sportélet és a város kosárlabdázásának meghatározó alakja

Nagy László több ezer gyereket tanított kosárlabdázásra, róla nevezték el a tiszafüredi Kossuth Gimnázium kosárlabdapályáját is.

Rózsa Róbert

Nagy László

Fotó: Facebook.com / Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség. Elhunyt Nagy László, Tiboldi Tibor Díjjal kitüntetett tiszafüredi testnevelő tanár, a város kosárlabda-sportjának meghatározó alakja.

Mint írták, Nagy László 1942. december 23-án született Tiszaroffon. Tanári pályáját 1966-ban kezdte, előbb egy budapesti általános iskolában, majd 1967-től Kunmadarason, a még közös igazgatású Általános Iskola és Gimnáziumban. 1975-ben áthelyezték a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumba, ahol nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Több évig a testnevelés munkaközösség vezetője volt, iskolájában közel harminc évig vezette a kosárlabda edzéseket és tanított meg több ezer tanulót a kosarazás szépségeire. Kiváló szakmai felkészültségét bizonyítják a sportági versenyeken elért eredményei. 1975-től 2000-ig minden évben indultak leány és fiú csapattal egyaránt a megyei és diákolimpiai versenyeken.

Kiemelkedő munkájáért 1988-ban Gyermekekért kitüntetést, 2004-ben JNSZ Megye Diáksportjáért díjat, 2007-ben Tiszafüred Város Sportjáért elismerő címet, 2008-ban pedig a Megyei Kosárlabda Szövetség Tiboldi Tibor díját vehette át. 2004-ben a Kossuth Lajos Gimnázium elismerő kitüntetését is átvehette kiemelkedő nevelő-oktató munkája elismeréseként a Matastik gyűrűt. 2020-ban, a Kossuth Napok alkalmával a gimnázium kosárlabdapályája az ő nevét vette fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában