Labdarúgás

2023.07.17. 14:34

Tiszaföldvárra látogat a Békéscsaba – elkészült a Magyar Kupa sorsolása

Kisorsolták a Magyar Kupa első fordulóját a 2023/2024-es kiírásban. Megyei csapataink közül a Tiszaföldvárra vár a legnehezebb feladat, amely az NB II.-ből kiesett Békéscsabát látja vendégül. Harmadosztályú ellenfelet kapott a Jászberény, a Kisújszállás és a Karcag is.

Kovács Levente

Tavasszal hétgólos vereséget szenvedett a fehér mezes Jászberény a Hatvantól, a Magyar Kupában igyekeznek kijavítani az áprilisi fiaskót

Fotó: Pesti József

Jászberény–Hatvan

Nem ismeretlen a berényiek számára a Hatvan együttese, ugyanis az előző szezonban még mindkét csapat az NB III. Keleti csoportjában szerepelt. A jászságiak számára bizonyára emlékezetes marad a Heves megyei gárda, ugyanis áprilisban hazai pályán 7–0-s vereséget szenvedtek riválisuktól, míg ősszel 2–1-re kaptak ki.

Jászfényszaru–Gödöllő

Nem vár könnyű ellenfél a Jászfényszarura, ugyanis a Gödöllő a hátunk mögött hagyott idényben a Pest megyei élvonal harmadik helyén végzett a második legtöbb szerzett góllal és a legkevesebb kapottal. Ráadásul a gödöllőiek magabiztosan megnyerték a Megyei Kupát, a döntőben magabiztos 4–0-s sikert arattak a Felsőpakony ellen.

Felsőzsolca–Tiszafüred

Papíron könnyű ellenfelet kapott az NB III.-as Tiszafüred. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei élvonalban szereplő Felsőzsolca az előző kiírásban csak a kilencedik helyen zárt, a Megyei Kupában viszont az elődöntőig menetelt az együttes, amely ezzel kvalifikálta magát a főtáblára.

Tiszaföldvár–Békéscsaba

Csapataink közül a legnehezebb ellenfél a Tiszaföldvárnak jutott. Az NB II.-ből kiesett Békéscsaba látogat a tiszazugiakhoz a Magyar Kupa első fordulójában. A viharsarki gárda kerete nagyjából egyben maradt, és egyik legnagyobb esélyese az NB III. Dél-Keleti csoportjának, így a földváriaknak kisebb csodára lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Kisújszállás–Kelen SC

Nincs könnyű helyzetben a Kisújszállás sem, amely a harmadosztályú Kelen SC-t kapta ellenfeléül. A fővárosi együttes a 2022/2023-as idényben a Nyugati csoport 16. helyén végzett mindössze 42 szerzett góllal, ami a harmadik legkevesebb volt a mezőnyben.

SZVSE–Szolnoki MÁV

A szegedi SZVSE a Csongrád megyei élvonalban a második helyen végzett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. mögött, 100 lőtt és 23 kapott találattal. Ráadásul az SZVSE a Megyei Kupában is remekelt, amely a legutóbbi két kiírást is megnyerte Csongrád-Csanád vármegyében.

Monor–Karcag

Harmadosztályú rangadót rendeznek a Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában. A Karcag ahhoz a Monorhoz látogat majd az augusztus 5-i hétvégén, amelyet július elején felkészülési meccsen legyőzött, így a nagykunságiak bizakodhatnak abban, hogy sikerül majd a kupában is két vállra fektetni a monoriakat. A Pest megyei rivális az előző kiírásban az NB III. Közép csoportjának tizedik helyén végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!