Vízilabda

2023.08.09. 13:06

Győzelemmel rajtolt az Eb-n a szolnokiakat a soraiban tudó U17-es válogatott

Címvédőként érkezett a törökországi Manisába U17-es vízilabda válogatottunk. Csapatunk esélyeshez méltó játékkal rajtolt, öt góllal verte a montenegrói együttest.

Varga Csaba

A Kis Gáborral (balra) a stábban, Cseh Maximmal (alsó sor, jobbról a második) a soraiban felálló magyarok győzelemmel kezdték az Eb-t

Fotó: vlv.hu

A válogatott csapat tagja a Szolnoki Dózsa 16 éves játékosa, Cseh Maxim, aki már a felnőtt csapatban is többször szóhoz jutott. A másodedző pedig az a Kis Gábor, aki játékosként olimpiai bajnok volt, a Szolnokkal pedig Bajnokok Ligáját és honi bajnoki címeket is nyert.

A magyar és a montenegrói csapattal az Eb előtt egy szegedi tornán is összemérte erejét, ahol a mieink 18–11-re diadalmaskodtak.

Ezúttal is remekelt válogatottunk, amelyben most nem játszott Maxim, a második negyed elején már 6–1-re is vezetett, a folytatásban három gól távolságra feljött az ellenfél, a mieink azonban jó védekezésből kiindulva, a BVSC-s Balogh Botond találatainak is köszönhetően magabiztosan megnyerték a mecset.

– A megérkezésünk óta négy edzésünk volt, rögtön edzettünk egyet, hétfőn kettőt, ma reggel egy átmozgatót – nyilatkozta a vlv-nek Korényi Balázs szövetségi edző. – Volt videózás is, és igyekeztünk tudatosítani a gyerekekben, hogy fontosak a csoportmeccsek az Eb további kimenetele szempontjából. Ők ezt megértették és ennek megfelelően teljesítettek a nyitó mérkőzés legnagyobb részében. Szerintem nagyon jó kezdés volt, jó alapot ad a továbbiakhoz, de a szakmai stáb természetesen e meccs alapján is vizsgálja, hogy miben lehet még fejlődni, illetőleg a következő ellenfél játékára felkészíti a csapatot.

A mieink szerdán este lapzártánkat követően a spanyol válogatottal találkoztak.

Magyarország–Montenegró 11–6 (4–1, 3–2, 2–2, 2–1)

Gólszerzőink: Balogh B. 8., Haverkampf 2, Simon S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában