Kosárlabda

2023.08.06. 18:03

Legjobb nyolc közé jutott fiúválogatottunk

Szombaton kezdődött a FIBA 3x3-as U17-es Európa-Kupa selejtezője Szolnokon. Az eredeti terv szerint a Tiszai hajósok terén mérkőztek volna meg a csapatok egymással, azonban az időjárási körülmények miatt a Városi Sportcsarnokban kellett lejátszani a meccseket.

Kovács Levente

A piros mezes magyar csapat bejutott a legjobb nyolc közé

Fotó: Szolnoki Sportcentrum-Rendezvények/ Facebook

Fiúválogatottunk vereséggel kezdte a selejtezőt, ugyanis szoros meccsen alulmaradtunk 19–18-ra Lettországgal szemben. Sikerült azonban javítani, ugyanis a Varga Ferenc, Mészáros Ágoston, Kiss-Leizer Gergő, Német Ákos alkotta magyar csapat a második összecsapásán 21–1-re legyőzte Azerbajdzsánt, és ezzel csoportmásodikként továbbjutott a negyeddöntőbe.

Női együttesünk sajnos már nem volt ennyire szerencsés. Előbb 18–14-es vereséget szenvedett a magyar csapat Bulgáriától, majd pedig Hollandia ellen sem sikerült győzni, 18–12-re kikapott a Tózer-Nemes Boglárkával, Herzog Borával, Vladár Rózával és Albert Szidóniával felálló válogatottunk, így hármasunk utolsó helyén végeztek a mieink, és befejeződött számukra a selejtező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!