Labdarúgás

2023.08.24. 18:34

Nézők nélkül játsza következő meccsét a Jászberény

Nézőtéri rendbontás miatt nem lehetnek szurkolók a Jászberény soron következő bajnoki mérkőzésén.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Zárt kapus mérkőzésre ítélték a vármegye I.-as Jászberényi FC-t egy múlt hét szombati nézőtéri rendzavarás miatt. Ennek nyomán a Lurkó Focimánia elleni soron következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk – tájékoztatott közösségi oldalán a klub.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség a Fegyelmi Szabályzat ide vonatkozó szigorításával fel kívánja számolni a mérkőzések nézőterein az ilyen fajta deviáns magatartást, ezért az alábbiakat rendelte el: a mérkőzés rendjének megzavarásának minősül, ha egy, vagy több szurkoló viselkedése akadályozza a mérkőzés zavartalan lejátszását, vagy a mérkőzés élvezetében megbotránkozást vált ki. Például ha egy, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékost, stábtagot, hivatalos személyt fenyeget, veszélyeztet, vagy bántalmaz; Ha egy-, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékos, stábtag, hivatalos személy emberi méltóságát sértő kifejezéseket használ” – fogalmazott ezzel kapcsolatban az egyesület.

Mint írták, az elmúlt bajnokságok folyamán megszaporodtak a nézőtéren azok a szurkolói megnyilvánulások, ahol szurkoló vagy szurkolók a mérkőzés résztvevőit (játékost, sportvezetőt, hivatalos személyt), vagy más nézőket becsületsértő módon szidalmaznak, fenyegetnek, mely viselkedéssel a szurkolói környezetben is megbotránkozást keltenek, kiemelt tekintettel az esetleges gyerekközönségre.

„A kirívó nézőtéri rendzavarások megszüntetése céljából, rendkívüli mértékű pénzbüntetéseket kell alkalmazni mind felnőtt, mind utánpótlás mérkőzésen, amely a rendező sportegyesületeknek komoly anyagi terhet fog jelenteni!” – figyelmeztetett az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában