Kosárlabda

2023.10.07. 15:02

Berényi bravúr Budafokon, nem működött a Cegléd védekezése

Az első két fordulóban nyeretlen, újonc MEAFC-Miskolc otthonában váratlan vereséget szenvedett a ceglédi legénység. A Jászberényi KSE viszont bravúr győzelmet aratott a nyáron megerősödött Budafok otthonában a kosárlabda NB I/B harmadik fordulójában.

Varga Csaba

Meleg Károly (labdával) és jászberényi társai egylabdás meccset nyertek Budafokon

Fotó: Pesti József

BUDAFOKI KK–Jászberényi KSE 87–90 (24–20, 24–18, 22–30, 17–22)

Budafok, 300 néző. Vezette: Magyari T., FöldesiI M., TÓTH B.

Budafok: Swanson 20/3, Tursics 16/12, Horváth Á. 12/12, Hajnal K. 9/9, Piukovics 7/6, Szántó 7, Dormán 2, Varga D. 6, Moravcsik 4, Rozs, Siklós. Edző: Károlyi Máté.

Jászberény: SANTIAGO 17/6, Dunai 5/3, Boka-Magó 5/3, Meleg 4, RÁTVAY 14. Csere: KUCSORA 26/3, OROSZI 19/18, Mester, Dékány. Edző: Puskás Artúr.

A vendégek kezdtek jobban, gyorsan nyolc pontos előnyre tettek szert, 2–10. Hamar fordítottak azonban a piros-feketék, akik a félidő végéig tíz pontos előnyt építettek fel, 48-38. A térfélcsere után összekapta magát a berényi csapat, 59-47-es állást követően Kucsora Csaba és Oroszi Bence találataival három perc alatt kiegyenlítették hátrányukat, 61–61. A következő fordulatot már a hajrá hozta, amikor a JKSE egy 9–0-s rohammal magához ragadta a kezdeményezést. A végjátékban a higgadtabb vendégek pedig megnyerték a meccset.

– Szoros mérkőzést vesztettünk, az volt a gond, hogy a védekezésünk végig instabil volt, a vendégek közül olyan játékosok szereztek rendre kosarakat, akikre külön készültünk, mégsem tudtuk megállítani őket – értékelt Károly Máté, a Budafok edzője. – Elismerésem a Jászberénynek, mi pedig dolgozunk tovább, hogy az ilyen szoros és kiélezett mérkőzésen a jövőben keményebbek és okosabbak legyünk.

A győztes jászberényi legénység edzője, Puskás Artúr így látta a meccset: – Sokan nem adtak volna egy lyukas forintot sem azért, hogy a harmadik negyed 15 pontos hátrányából megfordítjuk a mérkőzést. Kitaláltam előre egy tervet, ami romokba dőlt, mert a Budafok „szétzsugázott” minket, abszolút uralták a játékot. Aztán el is vesztettük az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb játékosunkat, és utána valami olyan lelkierőbe kapaszkodtak a fiúk, amit még én sem tudom, honnan szedtek elő. Közönségcsalogató meccs volt, ami alakulhatott volna másképp, mint minden ilyen egylabdás mérkőzés, most nekünk jött ki jobban a lépés.

MEAFC-Miskolc–Ceglédi KE 106–90 (22–22, 29–28, 27–22, 28–18)

Miskolc, 200 néző. Vezette: Jankovics V., Domán I., Bács Cs.

MEAFC: TÓTH B. 23/12, KOZÁK B. 12/3, Gerőcs 4, Ragályi 6, Czirbus 8/3. Csere: PINTÉR D. 13/9, KOZÁK M. 24, Lippai 10, Sándor B. 3, Velkey G. 3/3. Edző: Váczi Péter.

Cegléd: HERENDIC 12/3, Dragasevics 15/3, Velkey J. 11/3, Gordán 6, CSORVÁSI 20. Csere: Olasz Á. 6, Horváth Á. 2, Csaba Gy. 5/3, Orgona 8/6, Horváth M. 2, Fodor M. 3/3, Zsók. Edző: Siska János.

Az első félidőben még egymás nyomában loholtak a felek, egyikük sem tudta leszakítani a másikat. A hazai részről a tavaly még a Cegléden pattogtató Tóth Bence jól mozgatta társait és a pontokkal sem maradt adós az irányító, míg a vendégek részéről Dominik Herendic és Csorvási Milán volt rendre eredményes, 51–50. A fordulás után Olasz Ádám révén még átvette a vezetést a ceglédi együttes, de a folytatásban már az egyetemisták akarata érvényesült. A záró felvonásban 80–77-re felzárkózott a CKE, ám egy 7-0-s rohammal újra elhúzott a MEAFC. A hajrában még tovább növelték előnyüket hazaiak, és végül 16 ponttal legyőzték az előzőleg esélyesebbnek vélt vendégeket.

– Nagyon örülök, hogy az új, piros csoportos idényben sikerült megszerezni az első győzelmet – mondta Váczi Péter, a MEAFC edzője. – Szerintem megdolgozott érte igazi nagybecsüs csapatunk. A támadójátékunkról nem is nagyon szeretnék hosszan beszélni, mert szerintem az egész mérkőzésen jól működött. A védekezésben vannak olyan dolgok, amiket javítani kell a jövőben.

A CKE edzője, Siska János pedig azt mondta: – Először is elismerésem a miskolciaknak, akik nagyon jól játszottak a mérkőzésen. Védekezésben teljesen leblokkoltunk, valami nem stimmelt a védekezésükben, össze kell rakni. Igazából a céljaink változatlanok, megyünk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában