Galériával

2023.10.08. 19:36

Egykori válogatott futballisták rúgták a bőrt a Tiszaligetben

Legendás játékosok látogattak vasárnap délután Szolnokra. A mérkőzés egészen estébe nyúlt, a felek a gólokat nem, csak a cseleket számolták.

Jegesi László

A felek a gólokat nem is számolták, egyszerűen élvezték a játékot

Fotó: Nagy Balázs

A magyar labdarúgó Old-Boys csapat sokfelé megfordult az országban az utóbbi években, mostani szolnoki fellépésük azonban kicsit más volt, mint a többi. Polonkai Zoltán egykori fejelőművész és jó barátja, a tavaly elhunyt legenda Törőcsik András (Törő) éppen húsz esztendeje hívták életre ezt a társulást, akiknek tagjai közül többen már nem is élnek. Rájuk emlékezve és a jubileum kapcsán a Jász- NagyKun-Szolnok Vármegye Rendőr válogatottjával mérték össze erejüket a volt válogatott játékosok.

Még mielőtt azonban erre a találkozóra sor került volna, Szalay Ferenc polgármester, dr. Rádi Norbert dandártábornok, dr. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi szóvivője, és Détári Lajos, sokszoros válogatott játékos köszöntötték az egybegyűlteket. Bevezetőjükben valamennyien hangsúlyozták a sport, azon belül is a futball semmi máshoz nem hasonlítható közösségformáló szerepét, a sportág jelentőséget. Polonkai Zoltán emlékeztette a jelenlevőket arra, hogy az egykori csapattársak közül sajnos Törőcsik András (Törő), Tóth József (Jokka), Kardos József, Fekete László, Lukács Sándor, és Duró József sincsenek már az élők soraiban. De jó néhány szolnoki sportbarátot is felsorolt, akik már az égiek csapatát erősítik.

Ezt követően került sor, mintegy előmérkőzésként, a szolnoki barátok, segítők és a Hetényi Géza Kórház dolgozói találkozóra, ami előbbiek győzelmével zárult. Ezalatt a jelenlévő futballszimpatizánsok igyekeztek közös fotókat készíteni a rendezvényt megtisztelő egykori labdarúgókkal, így például Kollár József egykori kapussal, Rab Tiborral (FTC), Váczi Zoltánnal, akit a '80-as években a Barcelona is szerette volna leigazolni, és természetesen Détári Lajossal.  

A jelenlevőket kevésbé kötötte le az előmeccs, annál inkább érdeklődéssel figyelték a pályára igyekvő egykori sztárok rendőrök alkotta válogatott elleni készülődését. Maga a meccs aztán kevésbé hozta lázba a nézőket, akik azért érdeklődéssel figyelték, hogy mire képesek a hosszú évtizedekkel ezelőtt még ünnepelt játékosok. Az látszott, hogy az ízületek megkoptak a hosszú évek alatt, egy-két pengés megoldást azért villantani tudtak az öregfiúk is. Maga a meccs az estébe nyúlt, a felek a gólokat nem, csak a cseleket számolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában