Labdarúgás

2023.11.22. 16:23

Bravúr: megnyerte a kis-Loki elleni elhalasztott mérkőzését a Tiszafüred

Az NB III. Északkeleti csoportjának szerdai, 15. fordulóból pótolt mérkőzésén a Tiszafüred együttese legyőzte a jóval esélyesebb DVSC II. csapatát.

Jegesi László

Mácsai László góljai győzelmet értek a Tiszafürednek a DVSC II. ellen

Fotó: Pesti József

Facultas-Tiszafüredi VSE–DVSC II. 2–1 (2–0)

Tiszafüred, 300 néző, vezette: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Balla L. Tóth Á.)

Tiszafüred: Tajti – LUDVIG, NAGY D., Fülöp (Elek 68.), SZÖVETES – MÁCSAI, Dankó, Barzsó (Oláh N. 82.) – Nagy Zs. (Ballók 91.), Erdei, ENGEL. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Mácsai (18., 29.), ill. Lyskov (83.)

A tizenötödik, utolsó őszi fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolták, a pályaválasztói jogot pedig felcserélték a mérkőző felek, döntésüket a tiszafüredi játéktér jelenlegi jobb állapotával indokolták. A hazai játékosok nem csak fogadkoztak a mérkőzés előtt, hogy megnehezítik esélyesebb ellenfelük dolgát, tettek is érte és magabiztos játékkal gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Megerősített védelemmel és stabil játékkal indította a Tiszafüred a hétközi találkozót, ami végig jellemezte is csapatukat. Mácsai László szabadrúgásgólja adta meg az alaphangot, jó szögből és szép mozdulattal lőtt a hálóba, a debreceni kapusnak esélye sem volt a hárításra. Nem telt el tíz percnél több, amikor egy szép támadás után a középpályás jó ütemben érkezett egy középre gurításra és máris kettőre növelte előnyét a hazai együttes. A vendégeknek egy lehetőségük adódott a gólszerzésre, de Tajti Bence kapus a helyén volt.

A második félidőben továbbra is meggyőző volt a Facultas teljesítménye, nem engedtek teret a fiatal kis-Loki játékosainak, akik ugyan többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelemmel. A ritka ellentámadásokban pedig benne volt a gólveszély, magabiztosan őrizte előnyét a pályaválasztó. Egészen a hajráig, amikor is egy kavarodás után a kipattanó labdát helyezte a hálóba a vendégcsapat. A találat azonban későn érkezett, a Tiszafüred régen látott jó futballal nyerte meg idei harmadik mérkőzését.

Dorcsák Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, szinte tökéletesen játszottak a fiúk, maximálisan rászolgáltak a már nagyon várt győzelemre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!