Labdarúgás

2023.11.18. 16:38

Keserédes pontszerzés a Körösladány ellen

Tizenegyest hibázott, Pinto Mario révén pedig egyik alapemberét is elveszítette egy időre a Szolnoki MÁV a Körösladány elleni 1–1-re végződő mérkőzésen.

Kovács Levente

Iván Milánék (labdával) egy pontot otthon tartottak a harmadik helyen álló Körösladány ellen

Forrás: MW Archív

Fotó: Nagy Balázs

NB III. Dél-Keleti csoport, 16. forduló

Szolnoki MÁV FC–Körösladányi MSK 1–1 (0–1)

Szolnok, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Balla L., Szabó F.)

Szolnok: Ulvicki – Sitku (Barna V., 54.), KÓPIS, Kardos, Szabó R., PINTO (Kató, 76.) – DEMETER – Tisza, Pelles (Dósa, 87.) – Busa (Bakti, 76.), IVÁN M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Szabó R. (67.), ill. Wéber (43. – tizenegyesből).

Defenzívebb felállási formát választott a megszokotthoz képest Horváth Csaba, ugyanis ezúttal négy védő helyett öttel kezdett a Szolnoki MÁV a tabella harmadik helyén lévő Körösladány ellen, ráadásul Lengyel Bélát nélkülözniük kellett a szolnokiaknak betegség miatt.

Ehhez képest mégis a Tisza-partiak voltak kezdeményezőbbek, és ellenfelük térfelén tartották folyamatosan a labdát. Mégis a vendégek dolgozták ki az első nagyobb lehetőséget, Kópis Róbert azonban becsúszva menteni tudott a saját kapuja előtt. Majd szinte rögtön Iván Milán előtt is adódott egy lehetőség, a szolnoki támadó viszont a lövés helyett a passzt választotta, ami pontatlanra sikerült, így itt sem alakult ki ziccer.

A 15. percben Busa Bence végül betalált a Körösladány hálójába, Nagy Róbert játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.

Továbbra is Horváth Csaba együttese támadott főleg, a félidő derekán Tisza Kálmánnal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, Busa tizenegyesét viszont Selmeczi-Tóth András hárította, így továbbra is maradt a gól nélküli döntetlen. 

Nem sokkal a kihagyott tizenegyese után Busa ismét próbálkozott, párharcukból azonban ismét a kapus jött ki jobban, aki védte a lövését.

Az első játékrész végén a Körösladány is tizenegyeshez jutott, miután Ulvicki Attila buktatta Talpalló Norbertet, Wéber László viszont nem hibázott, így a vendégek szerezték meg a vezetést, 0–1.

Egy perccel később viszont újabb lehetőség adódott a MÁV előtt, nagyjából 23 méterről jutott szabadrúgáshoz a Szolnok, Iván kísérlete azonban a sorfalról nem sokkal ugyan, de mellé pattant.

A fordulást követően a békésiek átvették az irányítást, és kapujukhoz szegezték Kardos Norbertéket, Ulvicki azonban hárította a próbálkozásokat, a legnagyobb lehetőséget a vendégek részéről viszont Czirok László rontotta el, aki ziccerben nem talált kaput.

Ez volt talán a fordulópont, ugyanis nem sokkal később Pelles Patrik távoli szabadrúgása Szabó Richárdot találta meg a hosszú oldalon, aki az alapvonal felé cselezett, majd a léc alá lőtte a labdát, 1–1.

Az egyenlítő találat után inkább a mezőnyben folyt a játék, egyik oldalon sem alakult ki nagy helyzet, ráadásul a MÁV elveszítette egyik fontos játékosát, Pinto Mariot, aki becsúszva próbált menteni Czirok lehetőségénél, azonban ütközött a kiérkező Ulvickivel, majd a földön maradt, és hordágyon kellett levinni a 17 éves játékost, akinek az első hírek szerint elszakadt az oldalszalagja a térdében.

A hajrában talán sérült társáért is küzdöttek a szolnokiak, akik főleg kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, a 89. percben pedig Kópis beadását Tisza Kálmán fejelte vissza Kató Tamásnak, aki közelről ugyan a hálóba lőtt, azonba les Tisza lesen helyezkedett a passz pillanatában, ezért ezt a találatot is annulálta a játékvezető, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Kis hiányérzete lehet a MÁV-nak a kihagyott tizenegyes miatt, hiszen az első 45 percben felülmúlta ellenfelét, ráadásul ha megszerzi a vezetést, akkor az egész mérkőzés képe kedvezőbben alakulhatott volna számára. Ennek ellenére mégis hátrányba kerültek a Tisza-partiak, a második játékrészben pedig a Körösladány játszott jobban, így összességében igazságos pontosztozkodás született.

Horváth Csaba: – Nehéz talajú pályán igazságos pontosztozkodás született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában