Vízilabda

2023.11.25. 20:11

Nem várt szolnoki vereség hazai medencében

A vízilabda OB I. 12. fordulójában váratlan, kétgólos vereséget a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata a vendég Kaposvártól.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki csapatnak szinte semmi sikerült a Kaposvár elleni meccsen

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

Hazai szempontból rosszul indult meccs, mert játékosaik nem figyeltek védekezésben, így a vendégek pólósai sorra harcolták ki a gólhelyzeteket, igaz akcióból nem lőttek gólt, de az ötmétereseket rendre értékesítették. Támadásban sem volt igazi a szolnoki csapat pontatlan passzok, elkapkodott lövések jellemezték a játékát. Az első félidő végén még kiegyenlítette kétgólos hátrányát a Dózsa, és úgy tűnt hogy megfordíthatják a meccset.

A nagyszünet után azonban újra megléptek a jól játszó vendégek, és már három gól is volt az előnyük. A vendéglátok igyekezete nem járt sikerrel, mert ha a kaposvári védőfalon átjutott a labda, akkor még mindig ott volt Kósik Soma kapus, aki nagyszerű napot fogott ki. A hajrában is csak futott az eredmény után a szolnoki csapat, amely ezúttal messze tudása alatt teljesített a mérkőzésen. A végén örömmámorban úszott a vendégegyüttes, amely fennállása során először nyert Szolnokon.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Kaposvári VK 8–10 (3–3, 2–3, 1–1, 2–3)

Vízilabda Aréna, 200 néző. V: Fodor R., Tóth S.

SZOLNOK:  Józsa – Schmölcz 1, Pásztor, JANSIK D. 1, Ágh, Kovács G. 2, Vismeg Zs. 1. Csere:  Bányai (kapus), SZEGHALMI 2, Böröczky, Teleki, Ionescu 1, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

KAPOSVÁR: KÓSIK – BERTA 2, Pellei F. 2, FÜLÖP B. 3, Baj, Vindisch, Kakstedter. Csere: JUHÁSZ-SZELEI 2, Aranyi A. 1, Vörös, Palatinus, Vadas, Klinger. Edző: Surányi László.

Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 6/2.

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 4/4.

Kipontozódott: Fülöp B. (29. p.)

Így látták a szakemberek a meccset:

Hangay Zoltán: – Sajnos ott folytattuk, ahol abbahagytuk a Fradi elleni meccsünk utolsó pillanataiban. Ezúttal sok hibával játszottunk, ezért a vendégek rászolgáltak a győzelemre. Azt láttam, hogy több játékosunk már idő előtt kivette a karácsonyi pihenőjét.

Surányi László: – A legutóbbi fordulóban fájó vereséget szenvedtünk a Miskolctól, most viszont fantasztikus játékkal nyertünk Szolnokon. A sikerhez kellett a jó védekezés, és Kósik Soma kapus bravúrjai, aki 17 védést mutatott be a mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában