Kézilabda

2023.12.06. 07:00

A rutin diadalmaskodott Mezőtúron, idei legjobb játékával nyert a Székács – ez történt az NB II.-ben

Az NB II.-es bajnokság 10. fordulójában a Mezőtúr és a Székács is nagy csatában gyűjtötte be újabb győzelmét. Ellenben a szolnoki és túrkevei csapatnak sem volt esélye a pontszerzésre.

Varga Csaba

A hajrában rendezte védekezését a Székács, és megnyerte a meccset

Fotó: Miklós TV

H csoport

Mezőtúri AFC-Syngenta–Pick Szeged III. 42–36 (18–18)

Mezőtúr, 200 néző. V.: Fazekas Zs., Ónodi E.

Mezőtúr: Lipták 1 – Zalai 11, Csige 9 (4), Schnetter 1, Murányi 2, Soós B. 1, Zvolenszki 9. Csere: Molnár B. (kapus), Farkas K. 2, Kovács T. 5,, Tusjak, Sárosi, Losonc 1, Kun Z. Edző: Csizmadia Tamás.

A fiatal, korosztályos válogatottakkal érkező Tisza-parti együttes alaposan feladta a leckét a listavezető mezőtúriak számára. Kovács Tamásék azonban felvették a kesztyűt, és az utolsó tíz percben visszavették a vezetést, és a hajrában már nem volt kétséges, hogy begyűjtik újabb győzelmüket.

– Mint az eredmény is mutatja, nagy csatát vívtunk a jól játszó szegedi gárdával – nyilatkozta hírportálunknak Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Szerencsére a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztunk, rutinosan kézilabdáztunk, így sikerült itthon tartanunk a két bajnoki pontot.

További eredmények: Berettyóújfalu–Makó 20–47, Kondoros–Orosháza 24–33, Újkígyós–Békés U21 37–29.

G csoport

Székács KE-GÉF-PRO–Dabas KC II. 30–26 (13–14)

Törökszentmiklós 150 néző. V.: Gulybán O., Juhász D.

Székács: Berki – Holló 8 (4), Takács P. 11, Buday 1, Csanádi 1, Nyeső 2, Szöllősi 1. Csere: Rizinger és Subicz (kapusok), Zsigmond G. 3, Monoki 3, Nyikos, Kovács A. Edző: Szloska Krisztián

Az első félidő fej-fej melletti nagy csatát hozott, ami egygólos vendég vezetéssel zárult. A második játékrészben a felek ott folytatták, ahol abbahagyták, felváltva születtek a gólok. A hajrá izgalmas perceket hozott, a Székács összeszedte a védekezését, Subicz Attila kapus is elkapta a fonalat, Takács Péterék is jobban céloztak, mint előtte, így sikerült megnyerniük a fontos mérkőzést.

– Elismerésem a fiúknak, igazi férfimunka volt – mondta a Szoljon.hu-nak Szloska Krisztián, a Székács edzője. – Elég nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a két fiatalunk, Dócs Árpi és Sütő Döme nem játszhatott, ráadásul a sérülést szenvedő Buday Danit is elveszítettük az első félidőben. Mindannyian nagyon hiányoztak a gyors kézilabdát játszó Dabas ellen. Mindezek ellenére a szezon eddigi legjobb teljesítményével győztük le jól látszó vetélytársunkat.

PLER-Bp. II.–Túrkevei VSE 40–21 (21–10)

Budapest, 50 néző. V.: Bognár A., Novák P.

Túrkeve: Kiss A.– Keresztes M. 7, Keresztes I. 1, , Simon I. 5, Debreczeni 1, Dékány 1, Kelemen G. Csere: Jánosa (kapus), Nagy I. 3, Szeremi 3, Bordács. Edző: Patocskai László.

Közel negyed órán át döntetlen közeli volt az állás, aztán magasabb sebességre kapcsoltak a fővárosiak, amit már nem tudtak a keviek. A második félidőben már játékban és eredményben is óriási különbség volt a felek között.

Szolnoki KCSE–Üllői KSE 27–35 (14–16)

Szolnok, 100 néző. V.: Horváth I., Ubornyák Z.

Szolnok: Pallér – Kovács I., Bagdi 2, Rékasi 4 (1), Gál D., Cselovszki 2, Csibrány 5. Csere: Boldog (kapus), Nagy A. 8 (2), Varga A., Seres, Szűcs H., Varga R. 4, Arany 2, Kádár B., Lengyel M. Edző: Kovács Attila.

Az első félidőben még jól tartotta magát a szolnoki legénység, hiszen a 22. percben még két góllal vezetett, 12–10. A folytatásban azonban fölpörögtek a felsőházba törő vendégek és egy 6–2-es rohammal fordítottak a szünetig, 14–16. A fordulást követően is az üllőiek akarata érvényesült, az utolsó tíz perc már 21–29-es állásról indult, így a hajrában már nem volt miről beszélni.

További eredmény: Mizse KC–Csömör 38–34.

Az állás: Csömör 16 pont, 2. Székács KE 15, 3. Mizse KC 14, 4. Üllő 12, 5.. Dabas II. 10, 6. PLER-Bp. II. 8, 7. Szolnok 3, 8. Túrkeve 2 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában