Asztalitenisz

2023.12.08. 09:30

Farkas Péter ezüstérmet szerzett Temesváron

A rangos román versenyen helytálltak a fiatal szolnoki asztaliteniszezők

Mészáros Géza

Farkas Péter (balról) a dobogó második fokára küzdötte fel magát

Forrás: Beküldött fotó

Temesváron, a „Reménységek kupáján” vett részt a napokban a szolnoki Jászkun Volán SC öt újonc korú asztaliteniszezője. Az eseményen a legjobb román versenyzőkön kívül olasz és moldáv válogatott játékosok, valamint szerbek is részt vettek, összesen négyszázharmincan neveztek.

Az eseményről az egyesület edzői csapatából ifj. Szöllősi Péter számolt be hírportálunknak.

A szolnoki csapatból Farkas Péter szerzett érmet, miután az U8-ban, a csoportját szettveszteség nélkül megnyerve jutott a főtáblára, ahol előbb erőnyerő volt, majd az elődöntőben is 3:0-ra győzött. A döntőben a besztercei Ionel ellen maradt alul, így ezüstérmet szerzett. Péter az egy évvel idősebbek között is megnyerte a csoportját, majd a főtáblán a legjobb nyolc között esett ki.

Holló Lizi az U8-asok között szintén nem veszített szettet a csoportkörben. A kieséses szakaszban a legjobb hat között nem kedvezett számára a sorsolás és a későbbi ezüstérmessel szemben maradt alul. Az U9-es között szintén jól szerepelt és három győzelmet aratott, és ugyancsak az ötödik helyen zárt. Ő olasz válogatott ellenféllel szemben esett ki a negyeddöntőben.

Nővére, Holló Hanna az U12-esek között nagy csatában jutott tovább a csoportjából, legyőzve az U11-ben döntőt játszó román ellenfelét is. A legjobb tíz között olasz válogatott ellenféllel szemben esett ki.

A fiúknál Balogh Zente az U9-es korosztályban bekerült a legjobb tizenkettő közé a kieséses szakaszba, ahol rögtön a verseny későbbi moldáv győztesét kapta ellenfélnek, így búcsúzni kényszerült, majd. U10-ben egy mérkőzést nyert. Hajdú Martin U10-ben két magabiztos győzelemmel jutott tovább a csoportból, a nyolc közé kerülésért a marosvásárhelyi ellenfele ellen ráadásul vezetett is, ám végül 3:1-re alulmaradt vele szemben.

A beszámoló szerint remek tapasztalatszerzés volt Szöllősi Péterék tanítványai számára a temesvári verseny, hiszen erős nemzetközi mezőnyben mérethették meg tudásukat és szerezhettek tapasztalatot. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában