Kosárlabda

2023.12.20. 07:30

Győzelemre készül az év utolsó hazai meccsén az Olaj

Az alapszakasz feléhez, vagyis a tizenharmadik fordulóhoz érkezett az élvonalbeli bajnokság mezőnye. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szerdán 18 órától a Kometa Kaposvári KK csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Dustin Thomas (labdával) jó játékára is szüksége lesz az Olajbányásznak a sikerhez

Fotó: Nagy Balázs

A kaposvári legénység az elmúlt években már csak a középmezőnyben, vagy a mezőny hátsó felében végzett. A mostani szezont az egykori szolnoki játékos, Váradi Kornél edző irányításával kezdték el, ám tíz meccsükből csak négy tudtak megnyerni, a hatodik Szedeák elleni hazai vereség után felmondott a tréner. A helyét ideiglenesen a Szőke Balázs, Filipovic Gordan másodedző duó vette át, ám a következő két mérkőzésüket is elveszítették a kék-fehérek. Két napja pedig megérkezett az új edző a somogyi fővárosba, a szlovén Dalibor Damjanovicsról van szó, aki az elmúlt években a szlovén élvonalbeli Krka csapatánál dolgozott vezetőedzői pozícióban is, sőt tagja volt a válogatott szakmai stábjának a legutóbbi Eb-n és a tokiói olimpián is. Ráadásul kedden délután bejelentették egy új center, a kanadai James Jean-Marie érkezését, a 27 éves középjátékos legutóbb a belga Okapi Aalstar soraiban pattogtatott. A hírek szerint játszani fog a szerdai Olaj elleni találkozón.

A szolnoki csapat hét győzelemmel és négy vereséggel az előkelő harmadik pozícióból várja az aktuális fordulót, ezzel biztos résztvevője a Magyar Kupa negyeddöntőjének. A piros-feketék vezetői is játékoskeresőben vannak, a sérüléssel bajlódó, több hónapra kieső amerikai Jr. Clay utódját szeretnék megtalálni. A hírek szerint egy délszláv származású játékmester érkezését napokon belül bejelentheti a klub. Tegyük hozzá, hogy a rutinos irányító, Pongó Máté jól teljesített a szombati Pécs elleni idegenbeli vesztes meccsen, nem rajta múlt a vereség. A lényeg, javítási lehetőség Szarvas Gábor edző csapatának szerda este lesz a naptári év utolsó hazai bajnoki összecsapásán.

További párosítások: 

Falco KC–Alba Fehérvár 108–75 (11.29-én játszották), Körmend–NKA Pécs, ZTE KK–Bp. Honvéd, DEAC–Szedeák, Kecskemét–Atomerőmű SE, Sopron KC–Oroszlány.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában