Lábtoll-labda

2024.01.03. 19:57

Négynapos dzsemborival búcsúztatták az óévet Újszászon

Szép hagyomány, hogy az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói néhány meghívott játékos társaságában a rokon sportágak versenyeivel zárják az évet. Ezúttal is nagy csatákat, izgalmas meccseket hozott négy napos dzsembori, amelyre a nevezési díj a karácsonyról maradt, vagy frissen készített közösen elfogyasztható enni és innivaló volt.

Varga Csaba

Kulcsár Zalán (szembe, balra) több számban is kiválót nyújtott az évzáron

Fotó: Farkas Lilla

Dánielék diadala

Akárcsak az elmúlt 14 kiírásban, most is a háromlabda viadallal kezdték a tradicionális év végi versenysorozatot. A kisebb labdától a nagyobb felé haladva sorrendben: asztaliteniszben, tollaslabdában és lábtoll-labdában mérték össze tudásukat a játékosok. Az utánpótlás küzdelmeiben: Dániel Petra, Dániel Patrik, Kökény Martin és Oláh Olivér diadalmaskodott. A felnőttek között tizennyolc férfi és hat hölgyversenyző küzdött a győzelemért. A lányok körmérkőzést játszottak hat fős csoportban, melyből Szaszkó Dorka került ki győztesen. A fiúk között a kifinomult tollaslabdás játékkal Dániel Márk könnyedén vette az akadályokat A szeniorok között a címvédő Tóth Gábornak ezúttal sem volt egyszerű dolga, végül azonban mindenkivel szemben sikerült nyernie.

Kulcsár Zalán sikere

A folytatásban rendezték a hatodik shuttleball versenyt, ahol két egyesület 31 játékosa rúgta egész nap a sárga gumilabdából és lila műanyagtollakból álló tajvani származású labdát. A csapatdöntőben a Berkó Sándor–Ráski Lajos–Tóth Gábor trió nyert. Párosok mezőnyében tizenöt duó küzdött a győzelemért, végül a Ráski–Tóth kettős bizonyult a legjobbnak. Az egyéni döntőben pedig Kulcsár Zalán fölényes győzelmet aratott Rab Alexander ellen.

Oláh Olivér 173 érintése

A sorozat következő állomása a malajziiából származázó sepak takraw verseny volt, amelyben 21 játékos indult. Az eredetileg bambuszból készülő malajziai eredetű gömb alakú labda meglehetősen nagyot üt, csúnya piros foltokat hagy maga után, ennek ellenére szenzációs meccseknek lehettünk szemtanúi, látványos talpalások, ollózások és oldalszervák színesítették a játékot. A csapatversenyben nem talált legyőzőre a Berkó Sándor, Ráski Lajos és Tóth Gábor összeállítású gárda. A páros fináléban a feltörekvő fiatalok Németh Márk ponterős szerváival és Rab Alexander talpalásaival két szettben nyertek a Tóth–Ráski kettős ellen. A honi sepak takraw versenyek történetében korábban még nem volt példa arra, hogy egyénit és dekázó versenyt is rendeztek. Utóbbi egy kísérőprogram keretében zajlott, a győztes az egyéb számokban nem induló Oláh Olivér lett 173 érintéssel, a második helyen Kanalas Márió (138), míg a harmadikon Oláh Levente (102) végzett. Egyéniben tizennégyen tették próbára gyorsaságunkat és labdaügyességüket, közülük Kanalas Márió bizonyult a legjobbnak.

Farkas Lilla duplázott

A program zárásaként a rendre nagy érdeklődéssel kísért Szilveszter kupát rendezték meg. A nagy indián játékkal kezdték a megméretést a részt vevők, akik a háló két oldalán egy-egy oszlopban sorakoztak fel, ha valaki elhibázta a labdamenetet, akkor kiesett így folyamatosan fogyatkozott a mezőny. Az izgalmas játék végén Sörös László örülhetett első helyének. Második versenyszámként kézfogós párost játszottak, amely rendkívül szórakoztató, amellett, hogy hatékony edzésmódszer és rengeteget tanulhatnak egymástól a játékosok a pályán történő helyezkedés tekintetében. A versenyt a Kulcsár Zalán–Jónás Károly duó nyerte. 

Rab Alexander (háttal, középen) több versenyszámban is remekelt a dzsemborin
Fotó: Farkas Lilla

A programban sorsolásos páros következett, ahol 32 lábtoll-labdázó várta nagy izgalommal, hogy ki fogja kihúzni a nevét a kalapból, illetve kit fog húzni páros társként vagy épp ellenfélként. Minden forduló után újra sorsolták a párokat, így folyamatos meglepetéseket tartogatott a versenyszám, amelyben Szaszkó Dorka Németh Márkkal alkotott nyerő párost. A csapat viadalon a pároshoz hasonlóan szintén a társakat és ellenfeleket is fordulónként sorsolták újra a főtáblán, miközben a helyosztókon a már kialakult csapatok folytatták a küzdelmeket. Végül a Farkas Lilla–Kanalas Richárd–Németh Márk trió nyert. Zárásként footbag two-squares versenyen tették próbára ügyességüket a játékosok. 

A 23 fős mezőnyben azok a lábtoll-labdázók bizonyultak eredményesebbnek, akik rendszeresen dekáznak és passzolgatnak az edzéseket követően. A fináléban Kulcsát Zalán és Farkas Lilla kiegyenlített, szoros meccset játszott egymással, végül izgalmas hajrában Lilla diadalmaskodott. Az eseményekkel teli 2023-as év zárásaként az eredményhirdetésen szaloncukorral díjazták a dobogósokat, majd pezsgővel koccintottak, sportsikerekben gazdag új évet kívánva egymásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában