Labdarúgás

2024.02.29. 11:00

Szolnoki és Kecskeméti sikerek az emléktornákon

Az utolsó előtti fordulójához érkezett az emléktornák sorozata, melyeket a Szanda Focisuli gondozásában rendeznek hétről hétre. Ezúttal a kilencévesek léptek parkettre, a nagy érdeklődésre való tekintettel a vármegyeszékhelyen két helyszínen, valamint Szászbereken, összesen huszonhárom csapat részvételével bonyolódott a torna.

Jegesi László

IV. Ulvicki Mihály-emlék­torna, U9, Szászberek 

A Szanda Focisuli aranyérmet szerzett Szászbereken
Fotó: Beküldött fotó

Ezen a helyszínen további hét együttes kis focistapalántái mérték össze az erejüket egymással. A résztvevőket itt is külön díjazták, a körmérkőzéses formában bonyolított torna kiegyenlített küzdelmet hozott, amelyen az aranyérmeket végül a rendező Szanda FS fiataljainak nyakába akasztották. 

Végeredmény 

1. Szanda Focisuli, 2. Kecskeméti LA (fekete), 3. Szászbereki SE, 4. Lurkó Focimánia, 5. Rákóczifalva, 6. Martfűi LSE, 7. Fegyvernek VSE. 

Különdíjak 

Legjobb játékos: Demeter Zsombor (Szászberek). 

Legjobb hazai: Szabó Előd (Szanda FS). 

Gólkirály: Ádám Andor Mátyás (Kecskeméti LA, fekete). 

Legjobb kapus: Papp Zsombor (Kecskeméti LA, fekete).

XXI. Kolláth Béla-emlék­torna, U9-es korosztály 

Szolnokon két helyszínen, a Széchenyi Gimnázium csarnokában és a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában, tizenhat együttes részvételével rendezték a tornát. Az esemény érdekessége volt, hogy a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia három – egy Szászbereken szerepelt –, míg a Szentesi Kinizsi két csapattal is képviselte klubját a rendezvényen. A csoporttalálkozók lejátszása után a gimnázium tornatermében folytatódtak a küzdelmek, amelynek végén három kecskeméti csapat és a Szolnoki MÁV fiataljai döntötték el a helyezések végső sorrendjét. 

Végeredmény 

1. Kecskeméti LA (fehér), 2. Hírös-Ép Kecskemét, 3. Kecskeméti LA (lila), 4. Szolnoki MÁV, 5. Jászfényszaru, 6. Szarvas FC, 7. Szentesi Kinizsi (kék), 8. Abonyi KID. 

Különdíjak 

Gólkirály: Rus­kó Milán (Kecs­ke­méti LA) 10 góllal. 

Legjobb kapus: Buborék Bence (Hírös-ÉP). 

Legjobb játékos: Borsos Botond (Kecs­keméti LA, fehér). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában