Szkander

2024.03.04. 19:00

A besenyszögi karbirkózók Csehországban bizonyították kivételes erejüket

A Donkesz Team fiatal szkanderezői tíz fényes érmet gyűjtöttek be a Junior Grand Prix-n.

Mészáros Géza

A Donkesz Team Armwrestling New Generation néven a sportszakmában ismert besenyszögi szkander klub a közelmúltban hét versenyzőjét indította a csehországi Junior Grand Prix-n. A nemzetközi tornán négy ország karbirkózói mérték össze ifjonti erejüket.

Farkas Vivien, Botta-Dukát Gábor, szkander
Farkas Vivien (jobbról) és Botta-Dukát Gábor jelentősen hozzájárult a magyar juniorcsapat győzelméhez Csehországban
Fotó: Mészáros Géza

A besenyszögi fiatalok – Farkas Vivien, Botta-Dukát Bettina, Donkó Patrik, Donkó Márk, Botta-Dukát Gábor, Csajbók Tamás és Csőke Csaba – összeállítású, Donkó Csaba elnökölte és Farkas Zoltán által edzett Donkesz Team összesen nyolc arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtött be és járult hozzá a tizenkét aranyérmet szerzett Magyarország erőfölényéhez, amellyel a Magyar Szkander Szakszövetség végül a csapatkupát is elhódította.

A besenyszögi szkanderesek egy csapata legközelebb március 23-án ugyancsak Csehországban szerepelnek egy tornán, majd jön egy-két megmérettetés a többieknek is, hogy a májusi Európa-bajnokságra tökéletes állapotban álljanak majd az asztalok mögé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!