Labdarúgás

2024.03.31. 19:34

Hozta a kötelezőt a Szolnoki MÁV

Húsvéti fordulót rendeztek az NB III.-ban. A Dél-Keleti csoportban a Szolnoki MÁV a sereghajtó Cegléd otthonába utazott, és végül a vártnál nehezebben ugyan, de győzelmet aratott.

Kovács Levente

A tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét húsvét vasárnapján utazott a Szolnoki MÁV Ceglédre. Horváth Csaba együttese akkor 1–0-s sikert aratott, most azonban ennél nagyobb különbségű győzelemre számítottak a Tisza-partiak.

Szolnoki MÁV, győzelem, NB III.,
A Szolnoki MÁV elhozta a három pontot Ceglédről
Fotó: Nagy Balázs

Cegléd–Szolnoki MÁV 1–3 (0–1)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Dobai János (Juhász B., Gergely M.)

Szolnok: Csáki – Sitku (Dudok, 64.), Kópis, SZABÓ R., ANTAL G. (Barna V., 72.) – PELLES, Demeter V. (Tisza, a szünetben), Lengyel B. – Dósa (Fazekas M., 89.), Annus (Bakti, 89.), IVÁN M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Elek Á. (74.), ill. Iván M. (5.), Antal G. (53.), Szabó R. (87.).

Az előző szezonban a két csapat találkozójakor mindkét együttes a kiesés elől menekült, így igazi presztízsmeccs volt a tavalyi áprilisi összecsapás. Idén viszont más helyzetből várták a mérkőzést a felek, a Cegléd a tabella legalján szerénykedik, bennmaradására már nagyon kevés esély van, míg a Szolnoki MÁV az élmezőny végén, a hatodik helyről várta a találkozót, melynek egyértelmű esélyese volt Horváth Csaba gárdája.

Ennek megfelelően a meccs első percétől kezdve magukhoz vették a kezdeményezést a Tisza-partiak, az ötödik percben pedig a vezetést is megszerezték: Iván Milán cselezett befele a tizenhatos sarkáról, majd a kapu hosszú oldalába tekert.

Ezt követően is voltak lehetőségei a vendégeknek, szűk negyedórával a vezető gól után viszont a ceglédiek egyenlíthettek volna, Simon Dominikot ugratták ki, egy az egyben viszont Csáki Kálmánnak kellett védenie.

A szolnokiak továbbra is domináltak, de nem tudtak élni lehetőségeikkel, vagy Klemenc Gergő hárított, vagy pontatlanok voltak a próbálkozások, így maradt az egygólos vezetés a szünetig.

A fordulás után hamar megduplázta előnyét a MÁV, Pelles Patrik szögletét csúsztatta a hosszú sarokba Antal Gábor.

Ezt követően kissé fellelkesült a Cegléd, előbb Oldal Tibor távoli bombájánál, majd Ledacs-Kis Balázs közeli lövésénél volt szükség Csáki bravúrjára.

A találkozó nem volt túl színvonalas, ettől függetlenül a Szolnok könnyen növelhette volna előnyét, hiszen támadói többször is beindultak a szellős ceglédi védelem mögé, de pontatlanságok miatt elhaltak a lehetőségek.

Az utolsó negyedóra előtt viszont izgalmassá tette a mérkőzést a hazai csapat, Elek Ádám szemfüles próbálkozása talált utat a hálóba jó negyven méterről a kapujából kint álló Csáki fölött.

A Cegléd az egyenlítésért ment a véghajrában, a MÁV viszont szerette volna lezárni a találkozót. Horváth Csaba együttese dominált az utolsó percekben is, egy szöglet után pedig Szabó Richárd bólintott közelről a kapuba, mellyel végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, a Szolnoki MÁV 3–1-re győzött idegenben és továbbra is tartja hatodik helyét a tabellán

Horváth Csaba: – A vártnál nehezebben sikerült megszereznünk a három pontot, de megérdemelten győztünk a Cegléd ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában