Labdarúgás

2024.03.05. 06:55

A Jászapáti nyerte a jászsági derbit a vármegye II-ben

Győzelmével továbbra is a Jászapáti vezeti a Vármegye II. bajnokságot. A Tiszaszentimre is nyerni tudott otthon, ezzel helyet cserélt a tabellán a hazai pályán háromgólos vereséget szenvedő Besenyszöggel. A Túrkeve idegenben múlta felül a Kunmadarast, a Fegyvernek pedig új edzőjével megszerezte első pontjait, nagyarányú sikert aratott a sereghajtó Jászboldogházával szemben.

Szoljon.hu
Jászapáti VSE, vármegye II., labdarúgás
Éliás Róberték (labdával) nem tudtak nagy ellenállást kifejteni a vármegye II. bajnokesélyese, a Jászapáti ellen
Fotó: Pesti József

Kunmadaras–Túrkeve 1–3 (1–0) 

Kunmadaras, 100 néző.

Vezette: Szabó József.

Kunmadaras: Havellant – Vas M., Szabó Z., Lólé Zs. (Kelemen, 56.), LÁZÓK A., SERES, KATONA, Szendrei, Bernáth (Lázók N., 56.), Farkas I., VADÁSZ S. Edző: Lázók Attila.

Túrkeve: GULYÁS G. – Rapi, Laskai, SUSZTER, LISZNYAI, LAKATOS K., PINTÉR I., BIKKI, GESZTI, Fésűs-Farkas R., Suri (Fésűs-Farkas A., 84.) Edző: Jandó Ferenc.

Gólszerzők: Katona (23.), ill. Rapi (65.), Bikki (79.), Geszti (86.).

Egy nyögvenyelős mérkőzésen a hazaiak nem tudták érvényesíteni az akaratukat, viszont az ellenfél a kontrákra építkezve kihasználta a helyzeteit.

Lázók Attila: – Hiába dominálunk végig a meccseken, hogyha a helyzeteinket nem tudjuk kihasználni, akkor nem nyerünk.

Jandó Ferenc: – Az első félidőben már gólokkal kellett volna vezetnünk, de a helyzetink kimaradtak. A második játékrészben akaratban és játékban is jobbak voltunk, amit találatokra tudtunk váltani.

Tudósított: Lázók Attila

Jászárokszállás–Jászapáti 0–4 (0–0)

Jászárokszállás, 60 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Jászárokszállás: Ung­vársz­ky – Polyák, Ördög, Kiss Zs., Susányi, Csikós T., Major L. (Kovács T., 72.), Czuczor (Hop­ka, 16.), Váradi, Éliás, Bobák (Süveges, 81.), Edző: Csikós József.

Jászapáti: Vincze G. (Tóth L., 81.) – PAPP B., Szabari (Balog N., 75.), Illés, Menyhárt, CSŐKE (Panyi, 75.), Birkás (Tajti, a szünetben), Urbán M., TARKÓ, Donkó, Béres (Lendvai, 63.). Edző: Menyhárt Dániel.

Gólszerzők: Csőke (53., 66.), Tarkó (72.), Menyhárt (88.).

A vendégcsapat bizonyította, hogy esélyes a bajnokság megnyerésére.

Csikós József: – Az első félidőben még tudtuk tartani magunkat a bajnokesélyessel szemben, azonban a második félidőben mind játékban, mind gólokban felülmúltak minket.

Menyhárt Dániel: – Egy küzdelmes mérkőzésen sikerült elérni a célunkat egy szimpatikus csapat ellen. Játékosaink továbbra is jó formában vannak.

Tudósított: Csikós József

Besenyszög–Jászalsószentgyörgy 1–4 (1–2)

Besenyszög, 100 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Besenyszög: Bezzeg – Tóth K. (Kozma, 62.), Berényi, Takács Á. (Kálló, 58.), Szekeres T. (Patonai, 75.), Héja, HEGEDŰS G., NYESŐ, CSAJBÓK (Székely, 82.), GILSZKI, Berki. Edző: Kocsis Andor.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs. – Serfőző, Kobela, Kónya (Ronyecz, 74.), Kiss B., Kanalas (Kovács K., 72.), SZABÓ Z., Fogler (Fajka Á., 27.), TÓTH G., Füleki (Pataki K, 88.), Farkas I. Edző: Gazsi István.

Gólszerzők: Csajbók (10.), ill. Kanalas (29., 61.), Füleki (41.), Szabó Z. (49.).

A hazai csapat lendülete az első félidő végéig tartott, ezután a vendégek domináltak, amit nem tudtak a besenyszögiek megállítani, így megérdemelt szentgyörgyi győzelem született.

Kocsis Andor: – Jól kezdtük a mérkőzést és sikerült megszereznünk a vezetést. A mezőnyben egyenlő küzdelem folyt, a félidő vége felé egy védelmi hibából a vendégek kiegyenlítettek. A második félidőben hibát hibára halmoztunk, miközben mi nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára, így vereség lett a vége. Sajnos nem találjuk az őszi önmagunkat. A vendégek győzelme megérdemelt volt.

Gazsi István: – Rossz felfogásban kezdtünk, de időben orvosoltuk a problémát, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Nagybetűs csapat voltunk.

Tudósított: Kocsis Andor

Fegyvernek–Jászboldogháza 6–0 (3–0)

Fegyvernek, 150 néző.

Vezette: Medvegy Zsolt.

Fegyvernek: Sebestyén – Szász K. (Bohács D., a szünetben), SZABÓ M., Domán (Fehér L., 61.), Bohács M. (Knipfel, 54.), Karikó, Fábián, Ballók (Náhóczki R., 72.), PÁPAI, MOLNÁR ZS., BUDAI (Csortos, 78.). Edző: Erdei Gábor.

Jászboldogháza: Pádár – Káposztás, Kordács, Dékány, Kerekes, Gellérffy, Pomaházi (Józsa, a szünetben), Gergi (Bíró O., 54.), Racs, Nagy M. (Tasi Z., 66.), Nagy M. Megbízott edző: Tasi István.

Gólszerzők: Budai (5., 29.), Pápai (38.), Ballók (62.), Náhóczki R. (86.), Fábián (88.).

Az első perctől kezdve az utolsóig a hazai csapat irányította a játékot, és kiszolgálta a lelkes hazai közönséget.

Erdei Gábor: – Sportszerű csapat ellen ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

Tasi István: – Megérdemelt hazai győzelem született. Gratulálunk a fegyverneki csapatnak!

Tudósított: Sebestyén János

Tiszaszentimre–Tiszajenő 3–2 (1–0)

Tiszaszentimre, 80 néző.

Vezette: Tóth Kristóf.

Tiszaszentimre: KALÓZ I. – Szőke T., SZŐKE P., Oláh Zs. (Törő T., a szünetben), FAGHIURA, SZŐKE Á., CSÁBI, Nagy T., BAGA (Gyulai, 86.), Csécsei (Szivák, 73.), KALÓZ Á. (Törőcsik, 86.). Edző: Szoboszlai Zsolt.

Tiszajenő: Terjéki – PUSKÁS (Bottyán, 70.), Hegyi, Nyuli B. (Lajkó, 57.), Tóth A., RADICS M. (Egedi, 87.), Nyuli R., Jágri, Polgár D., LAKATOS P., Vér. Edző: Márton Péter.

Gólszerzők: Baga (39.), Kalóz Á. (60., 82.), ill. Radics, 66.), Jágri (90+2.).

Kiállítva: Vér (81.).

Az eredmény nem tükrözi, hogy ez egy nagyon sima meccs is lehetett volna, de a sok kihagyott helyzet majdnem végzetesnek bizonyult a hazai csapat számára.

Szoboszlai Zsolt: – Szinte kifogástalan játékvezetés mellett csak magunkat okolhatjuk, hogy ilyen nehéz lett ez a mérkőzés, de legalább így is megszereztük a három pontot.

Márton Péter: – Álmosan kezdtük a mérkőzést, mire felébredtünk vége lett a meccsnek.

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

A bajnokság állása

1. Jászapáti 41 pont, 2. Tiszaszentimre 37, 3. Besenyszög 37, 4. Jászalsószentgyörgy 31, 5. Abádszalók 29, 6. Fegyvernek 23, 7. Jászárokszállás 21, 8. Túrkeve 16, 9. Kunmadaras 15, 10. Tiszajenő 14, 11. Jászboldogháza 8

Góllövőlista

19 gólos: Kanalas Zsolt (Jászalsószentgyörgy), Menyhárt Dániel (Jászapáti)

17 gólos: Baga Márk (Tiszaszentimre)

16 gólos: Juhász Attila (Abádszalók)

15 gólos: Virág Benedek (Besenyszög)

10 gólos: Csőke Bence (Jászapáti), Héja Dávid (Besenyszög)

9 gólos: Varga Bence (Tiszaszentimre)

8 gólos: Csikós Tamás (Jászárokszállás)

7 gólos: Ballók Viktor (Fegyvernek), Dányi Tibor (Abádszalók), Lázók Attila (Kunmadaras)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában