Szkander

2024.04.01. 15:29

A besenyszögi karbirkózók Csehországból hat érmet hoztak haza

A besenyszögi Donkesz Team tagjai már a madarasi szkander Nemzeti Döntőre készülnek

Mészáros Géza

Golem’s Hand néven nemzetközi szkanderversenyt rendeztek a közelmúltban Csehországban, melyen a besenyszögi Donkesz Team versenyzői is megmérették magukat.

Botta-Dukát Gábor, szkander
Botta-Dukát Gábor Csehországban csak a jobb kezével karbirkózott, amellyel két aranyérmet hozott haza
Fotó: Mészáros Géza

A csapatból ezúttal hárman indultak. Közülük Pető Zoltán, a húsz fős(!) mezőnyből, az „Amatőr 85 kg”-os kategóriában jobb és bal kézzel egyaránt első helyezést szerzett. A „Senior 85 kg-osok között is nevezett, ahol jobb és bal kézzel a középmezőnybe végzett.

Botta-Dukát Gábor a „Senior 105+ kg”-os kategóriában csak jobb kézzel indult, viszont itt sikerült veretlenül nyernie. Gábor az „Open” kategóriában is asztal mögé állt, amit szintén sikerült veretlenül megnyernie.

Farkas Vivien a „Senior women +70 kg”-s kategóriában mérette meg magát. Bal kézzel bronz-, jobb kézzel pedig ezüstérmet szerzett. Ezt követően indult „Open” kategóriában is, ahol ötödik lett.

A besenyszögi Donkesz Team immáron az április 6-i, madarasi Nemzeti Döntőre készül, mely tornán a csapat majdnem teljes tagsággal részt vesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában