Atlétika

2024.04.25. 16:00

Kocsis Luca nem nyaralni megy a Bahamákra

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola atlétája, Kocsis Anna Luca is bekerült a magyar 4x100-as női váltó válogatott keretébe, amely május 4. és 5. között a váltó világbajnokságon vesz részt a Bahamákon.

Kiss Ádám

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2014 óta szervezett versenyén nem kisebb a tét, mint az olimpiai kvalifikáció, a legjobb tizenhat váltó juthat ki a nyári ötkarikás játékokra. A magyar egység a tavalyi, budapesti világbajnokságon Kocsis Luca befutójával országos csúcsot elérve a tizennegyedik helyet szerezte meg, így minden esélyük megvan Nassauban a kvótaszerzésre.

Kocsis Luca, atlétika, stock, Bahamák
Fotó: Shutterstock / Forrás:  Illusztráció

Kocsis Luca 2023 óta oszlopos tagja a magyar női 4x100-as váltónak, egyéniben pedig korosztályos csúccsal nyert felnőtt fedettpályás magyar bajnokságot hatvan méteren, míg az augusztusi U20-as Európa-bajnokságról a 100 méteres síkfutásban a célba vetődve, egyetlen ezred előnnyel bronzéremmel tért haza..

A 4x100-as női váltó kerete: Bognár Anna, Csóti Jusztina, Sulyán Alexa, Takács Boglárka, Kocsis Anna Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában