Jégkorong

2024.04.01. 17:19

Otthon kapott ki a Lehel HC

Szerdán a Tüskecsarnokban kell döntetlenre menteni az elődöntős párharcot a berényieknek az FTC ellen.

Kiss Ádám

Vereséggel kezdte az Andersen Liga elődöntőjét a Lehel HC a Ferencváros ellen. Korábbi ellenfelét, a DAB-ASP-t jogosulatlan játék miatt kizárta a rájátszásból a Magyar Jégkorong Szövetség, így a Rusznyák Szilárd legénységének a Fradival kell megküzdenie a két győzelemig tartó párharcban a döntőbe kerülését.

Lehel HC, Tiurikov Daniil, Andersen Liga, Jégkorong
Daniil Tiurikovék (kékben) ezúttal csak futottak az eredmény után az Andersen Liga elődöntőjének első mérkőzésén
Fotó: Pesti József

Lehel HC–FTC 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)

Gólszerzők: Kada (30.), Popov (49.), illetve Nyers (24.), Ábrahám (26.), Illés M. (44.).

Gól nélküli első harmad után a második játékrészben két gyors találatot szereztek a vendégek, azonban néhány perccel később Kada Norbert révén érkezett a szépítés. Így 2–1-el fordultak a csapatok a záró felvonásra, amelyet gyors góllal kezdtek a fővárosiak, Popov Grigorii már csak kozmetikázni tudta a végeredményt, 3–2.

Rusznyák Szilárd, vezetőedző: – A meccs előtt tudtuk, hogy a Fradi nem fogja könnyen adni magát. A korong nagyrészt nálunk volt, azonban az ellenfél kihasználta egy-két hibánkat. Tudtuk miből lehetnek veszélyesek, mégsem figyeltünk eléggé oda. A gólszerzés nem ment annyira, mint szokott, nagyon jól védett az ellenfél kapusa. Nincs más lehetőségünk, szerdán nyerni kell,  hogy hazahozzuk a párharcot, és itthon jussunk be a döntőbe.

A párharc második meccsére szombaton kerül majd sor 19 órakor a budapesti Tüskecsarnokban. Hazai győzelem esetén a Fradi jut a döntőbe, azonban ha Lehel-sikerrel zárul a találkozó, a mindent eldöntő harmadik összecsapást ismét Jászberényben rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában