Labdarúgás

2024.04.26. 07:00

Bebiztosíthatja bennmaradását a Lurkó Focimánia a Tiszagyenda ellen

Alsóházi rangadót rendeznek a vármegye I. 26. fordulójában. A Tiszagyenda és a Lurkó Focimánia előző nyáron jutott fel az élvonalba, jelenleg pedig mindketten azért dolgoznak, hogy elkerüljék a kiesést. Utóbbinak ez már hétvégén összejöhet pontszerzés esetén, előbbire viszont még fontos találkozók várnak a bajnokság hajrájában.

Kovács Levente

Nyáron még újoncként vágott neki az idei szezonnak a Tiszagyenda és a Lurkó Focimánia együttese, azóta viszont már megszerezték a kellő tapasztalatot a csapatok ebben az osztályban. Jelenleg mindketten a kiesés elől menekülnek, így a hétvégi találkozó fontos lesz a felek számára.

Lurkó Focimánia, Tiszagyenda, vármegye I., labdarúgás
Ősszel 2–2-es döntetlent hozott a Lurkó Focimánia és a Tiszagyenda találkozója
Fotó: Nagy Balázs

Tiszagyenda–Lurkó Focimánia

Szombat 16.30

Már csak öt mérkőzés maradt hátra a szezonból, és pillanatnyilag a Tiszagyenda várhatja rosszabb helyzetből a szombati találkozót, ugyanis jelenleg a kieső, 15. helyet foglalja el a tabellán tizenhárom egységgel lemaradva hétvégi riválisától. Boros Tibor együttesének azonban jó esélye van még pontokat gyűjteni, hiszen elég kedvező a sorsolása, főleg közvetlen riválisaival találkozik még. A Gyenda három hazai mérkőzésén fogadja a Lurkó Focimániát (11. a tabellán), a Kunszentmártont (13.) és a Kunhegyest (16.), emellett pedig a Jászberénynél (3.) és a Cserkeszőlőnél (14.) vendégeskedik.

A Lurkó Focimánia mondhatni kényelmes helyzetből várhatja az idény hajráját, annak köszönhetően, hogy Balázs Béláéknak tavasszal volt egy négymeccses nyerőszériájuk, ahol közvetlen riválisaikat múlták felül (KuTE 2–1, Cserkeszőlő 1–0, Kunhegyes 2–0, Kenderes 2–1). Azóta ugyan négyszer kikaptak a szolnokiak, viszont amennyiben pontot szereznek hétvégén, már biztos a bennmaradásuk a vármegye I.-ben, mivel megmaradna a tizenhárompontos előnyük a Tiszagyendával szemben négy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Mesterszemmel

Boros Tibor, a Tiszagyenda vezetőedzője: – Öt meccs maradt hátra a bajnokságban, ennyi időnk maradt kiharcolni a bennmaradást. A Jászberény elleni mérkőzésen úgy érzem nincs sok esélyünk a győzelemre, de a maradék négy találkozón összegyűjthetjük a kiesés elkerüléséhez szükséges pontokat. A Lurkónak úgy gondolom, nem lesznek kiesési gondjai, nekünk pedig mindent egy lapra feltéve támadnunk kell a sikerhez. Az azonos képességű ellenfelekkel szemben a Lurkó stabilan védekezik, de bízok a támadóimban, hogy megszerezhetik azt az egy-két gólt, ami elég lehet a három ponthoz.

Balázs Béla, a Lurkó Focimánia vezetőedzője: – Az elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, de szeretnénk megtartani a jelenlegi pozíciónkat. Nem készülünk különösen a hétvégi összecsapásra, a papírforma alapján pontot, pontokat szerezhetünk. A Tiszagyenda támadófelfogásban játszik majd valószínűleg, hiszen szeretné elkerülni a kiesést, ehhez pedig pontokra van szüksége. Mi is hasonlóképpen gondolkodunk, idegenben minimum egy döntetlent igyekszünk majd elérni. Az előző mérkőzéseinkből kiindulva a helyzetkihasználásra nagyon oda kell figyelnünk, illetve hátul sem szabad hibáznunk. 

További párosítások: 

Szombat: Szajol–Kunszentmárton, Rákóczifalva–Mezőtúr, Kisújszállás–Jánoshida, Jászfényszaru–Cserkeszőlő, Tószeg–Jászberény, 16.30. Vasárnap: Tiszaföldvár–Kunhegyes, Kenderes–Törökszentmiklós, 16.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában