Labdarúgás

2024.04.02. 20:19

Tizenöt mérkőzés után győzött a Tiszakécske az NB II-ben

A válogatott szünet után a 26. fordulóval folytatódott az NB II-es bajnokság, amelynek legnagyobb meglepetése a Tiszakécske szegedi győzelme volt.

Kiss Ádám

Az első félidőben csupán két-két helyzetig jutottak a csapatok, azonban a fordulást követően tizenöt perc alatt két gólt is szerzett a Kécske, így hiába próbált meg mindent a szépítésért a Szeged, tizenöt nyeretlen bajnoki meccs után újra győztesen hagyta el a pályát a bácsi csapat (2–0), amelyet Kis Károly menesztése után immár a szolnoki Balogh Pál irányít. Győzelme ellenére is nyolc pont a hatránya a biztos bennmaradást jelentő 14. helyen álló BVSC-vel szemben, nyolc fordulóval az NB II. idei szezonjának vége előtt.

Tiszakécske, nb ii, Balogh Pál
Győzelemmel debütált Balogh Pál (elöl) a Tiszakécske kispadján az NB II-ben
Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia/Facebook

A feljutásért folytatott küzdelemben továbbra is fej-fej mellett halad a Győr és a Vasas. Előbbi gólgazdag mérkőzésen 4–2-re nyert a kiesőjelölt Siófok ellen úgy, hogy győzelme egy percig sem forgott veszélyben, utóbbi pedig gólt sem kapva kerekedett a felül a kiesés elől menekülő BVSC-vel szemben.

A listavezető Nyíregyháza 3–0-ra győzte le a sereghajtó Mosonmagyaróvárt úgy, hogy Nagy Dominik középkezdésből talált be alig több, mint négy másodperccel a kezdősípszó után.
Bár a Csákvár szerezte meg a vezetést a Kazincbarcika otthonában, a szolnoki kötődésű Pekár László egyenlített, és végül 1–1-es döntetlen született.

Tovább folytatja remek sorozatát az Ajka, amely még nem kapott ki tavasszal. Schindler Szabolcs legénysége még az utolsó előtti, tizenhetedik helyen telet, jelenleg viszont a stabil középmezőny tagjaként a nyolcadik.

Az NB II. 26. fordulójának eredményei

Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza 0–3, Soroksár–Szombathely 1–1, Budafok–Budapest Honvéd 1–0, Pécs–Kozármisleny 2–2, Kazincbarcika–Csákvár 1–1, Vasas–BVSC 2–0, Ajka–Gyirmót 1–0, Szeged–Tiszakécske 0–2, Győr–Siófok 4–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában