Kosárlabda

2024.04.07. 12:59

Javítana a lepattanózáson Oliver Vidin, a Szolnoki Olajbányász edzője

Szombat este bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Szolnoki Olajbányász, miután magabiztos sikert aratott a Pécs ellen. Oliver Vidin, a csapat vezetőedzője azonban nem volt a játék minden szegmensével elégedett.

Kovács Levente

Mint azt megírtuk, a Szolnoki Olajbányász, simán, 87–70-re legyőzte a Pécset a Magyar Kupa elődöntőjében, ezzel pedig bejutott a fináléba. A döntőt vasárnap este 20 órakor rendezik a BOK Sportcsarnokba, ahol Oliver Vidin együttesének ellenfele a Szeged lesz, amely a Falcót ejtette ki a négy között.

Oliver Vidin, Szolnoki Olajbányász, Magyar Kupa, elődöntő
Oliver Vidin, a Szolnoki Olajbányász edzője győzelemre készül vasárnap a Magyar Kupa döntőjében
Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

A Szolnoki Olajbányász tizedik kupagyőzelmére készül vasárnap, legutóbb pedig 2022-ben nyert Magyar Kupát, ráadásul akkor is épp a Szegedet győzte le a döntőben.

Így látták a mérkőzést a szakemberek

Oliver Vidin, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: – Nem a támadólepattanók miatt nyertünk, amelyből nagyon sokat, húszat szedett össze a Pécs, a kizárással és a lepattanók megszerzésével gondjaink voltak, az ellenfél igen keménynek bizonyult ezen a téren, alaposan dolgoznunk kell rajta a kupahétvége után, mert ilyesmi nem történhet meg újra. A döntőben is nyerni szeretnénk, senki sem készül úgy, hogy vereséget szenved, ugyanakkor bármi megtörténhet, a Szeged is nagyon akar majd győzni – meglátjuk vasárnap este!  

Csirke Ferenc, az NKA Pécs vezetőedzője: – Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, nem lehet harminc pontot kapni az első negyedben. Mivel idegen pályán játszottunk jól egy egyező, kettő kettőző játékosok ellen, ehhez mérten próbáltuk megoldani a védekezést, de a besegítésekkel gondjaink akadtak, így üres dobóhelyzetei voltak az elején a riválisnak. A harmadik negyedben védekezést váltottunk, miután Wiggins leült, ez talán összezavarta a Szolnokot, voltak gyors indításaink és szerzett labdáink. Azok a játékosaink, akik képesek megnyerni egy ilyen éles mérkőzést, elfáradtak ebben a felzárkózásban, de mindenki megtette a magáét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában