Labdarúgás

2024.05.28. 07:00

Döntetlennel zárult a vármegye II.-es rangadó

Bár a vármegye II. bajnoki címének sorsa az előző fordulóban eldőlt, a dobogóra pályázó csapatok még küzdenek a második, valamint a harmadik hely megszerzéséért. Közülük a Besenyszög nyerni tudott a Jászboldogháza vendéglátójaként, az Abádszalók a Jászalsószentgyörgyöt győzte, a Tiszaszentimre pedig döntetlent játszott a listavezető Jászapátival. A Jászárokszállás kilencet lőtt a Túrkevének, a Fegyvernek pedig nyolcszor zörgette meg a Tiszajenő hálóját.

Szoljon.hu

A bajnok Jászapáti egy pontot elhozott a dobogós Tiszaszentimre otthonából.

Sok dolga akadt a Túrkeve kapusának a Jászárokszállás otthonában 
Fotó: MW Archív

Tiszaszentimre–Jászapáti 1–1 (0–1)

Tiszaszentimre, 300 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Tiszaszentimre: Kalóz I. – SZŐKE T., SZŐKE P. (Gyarmati, 68.), Oláh Zs. (Törőcsik, a szünetben), FAGHIURA, SZŐKE Á., Varga B., Nagy T., CSÁBI (Csécsei, 88.), Kalóz Á. (BAGA, 27.), Sóskuti. Edző: Szoboszlai Zsolt.

Jászapáti: ANDRÁSI B. – Papp B, Tarkó, ILLÉS, PANYI (Varga P., 55.), KISS G. (Rafael, 73.), Birkás, URBÁN, Lukácsi, RÁCZ B., Béres. Edző: Menyhárt Dániel.

Gólszerzők: Baga (69.), ill. Panyi (9.).

Rangadóra készült mindkét csapat, ami a látottak alapján valóban az is volt. A szurkolók fantasztikus buzdításban részesítették a hazai csapatot, amely időnként lefutballozta a pályáról a bajnokot.

Szoboszlai Zsolt: – A mérkőzés összképét nézve jobban játszottunk a listavezetőnél, kapufákat rúgtunk, valamint egy gólt is, amit egy véleményes játékvezetői döntés elvett tőlünk. Amellett, hogy gratulálok a Jászapátinak a bajnoki címhez, régen láttam ennyi színészt egy csapatban. Büszke vagyok a játékosaimra és remélem, hogy a hátralévő két fordulóban ugyanígy érezhetek majd. A szurkolóinknak pedig ezúton is szeretnénk nekik megköszönni az egész éves támogatást.

Menyhárt Dániel: – Az idei szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk, a színvonalasabb játékunk alapján győzelmet érdemeltünk volna fiatal játékosainkkal.

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Jászárokszállás–Túrkeve 9–0 (2–0)

Jászárokszállás, 80 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Jászárokszállás: Kádár – Ördög, Kovács T., Kiss Zs. (Hornyák, 68.), Bordás (GÖRBE, 68.), Rédei (MAJOR L., 60.), SUSÁNYI, CSIKÓS, Czuczor (Hopka, 77.), MAJOR ZS., Csomor (Bobák, 68.). Edző: Csikós József.

Túrkeve: Gulyás G. – Fésűs-Farkas, Geszti, Laskai, Király (Ábrahám S., 77.), Rapi, Győrfi, Suszter, Pintér I., Kállai Dá., Lisznyai. Edző: Jandó Ferenc.

Gólszerzők: Csomor (25.), Bordás (38.), Csikós T. (55. – tizenegyesből), Kiss Zs. (64.), Major L. (66., 75.), Czuczor (71.), Görbe (74., 89 – az elsőt tizenegyesből).

A hazaiak uralták a mérkőzést és jó szórakozást biztosítottak a kilátogató nézőknek.

Csikós József: – Jó időben, jól előkészített pályán magabiztos győzelmet arattunk.

Jandó Ferenc: – A gyereknapon csak játékszerei voltunk az ellenfélnek.

Tudósított: Kiss Jenő

Fegyvernek–Tiszajenő 8–1 (6–0)

Fegyvernek, 150 néző.

Vezette: Tóth Kristóf Attila.

Fegyvernek: Korpás – Szász (Márton P., 52.), SZABÓ M., CSORTOS (Nagy D., 88.), Domán (Fehér L., 49.), BOHÁCS M. (Fábián, 56.), NÁHÓCZKI R. (BALLÓK V., 49.), KARIKÓ, PÁPAI, MOLNÁR ZS., BUDAI. Edző: Erdei Gábor.

Tiszajenő: Mészáros L. – Terjéki, Hegyi Z., Nyuli B. (Márton P., 70.), Fazekas Á. (Tóth T., 70.), Vér, Nyuli R., Lakatos P., Polgár, Egedi, Fekete T. (Köllner, a szünetben). Edző: Márton Péter.

Gólszerzők: Pápai (3.), Domán (9., 15., 44.), Csortos (12.), Szabó M. (33.), Ballók V. (52., 69.), ill. Tóth T. (76.).

A remek tavaszi szezont produkáló hazai csapat simán otthon tartotta a három pontot.

Erdei Gábor: – Kiváló játékvezetés mellett, taktikusan, sok passzos játékkal fölényesen nyertünk.

Márton Péter: – Sajnos a mérkőzésen nagyon sok hiányzónk volt, és az első félidei rövidzárlat miatt a hazai csapat teljesen megérdemelten nyert.

Tudósított: Erdei Gábor

Besenyszög–Jászboldogháza 3–1 (3–0)

Besenyszög, 70 néző.

Vezette: Túró Kálmán.

Besenyszög: Bezzeg – Kálló (Donkó, 78.), TAKÁCS Á. (Kozma, 61.), Virág B., HÉJA, Nyeső (Ficsor, 85.), SERFŐZŐ, Berki, Tóth K. (Péter D., 73.), SZEKERES T., Csajbók. Edző: Kocsis Andor.

Jászboldogháza: Pádár L. – Káposztás, TÓTH E. (Trangusz, 75.), Hasilló (Nagy M., 61.), Gergi, Bodor, ELEK I. (Pomaházi, 75.), Nagy N., Bíró, Halmai, Gömöri. Edző: Bodor Máté.

Gólszerzők: Nyeső (11.), Héja (20.), Szekeres T. (27.), ill. Elek I. (66.).

A hazai csapat az első félidőben három gólt is szerzett, majd a fordulás után a vendégek is betaláltak, de összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Besenyszög.

Kocsis Andor: – Alacsony színvonalú mérkőzésen 3–0-s vezetésnél belealudtunk a meccsbe.

Bodor Máté: – Úgy gondolom, tisztességesen helytálltunk, Elek Imi pedig hozhatja a tálca sört az első felnőtt bajnoki gólja után.

Tudósított: Kocsis Andor

Abádszalók–Jászalsószentgyörgy 3–0 (2–0)

Abádszalók, 150 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Abádszalók: Varga V. – HALAS M. (Kálmán Zs., 70.), Weiszhaupt (Báder, 83.), CSUKODI GY., OLÁH L., DÁNYI (Pataki G., 88.), JUHÁSZ A., Horváth Sz., VARGA S., Szóládi, Oláh A. Edző: Lajos Tibor.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs. – Serfőző (Borsos, 53.), Kobela, Kónya, Kiss B., Kovács K. (Kovács B., a szünetben), Kanalas, Kovács A., Szabó Z., Fogler (Berenyi, 76.), Farkas I. Edző: Gazsi István.

Gólszerzők: Dányi (37., 44.) Halas M. (57.).

Szép számú közönség előtt a hazai csapat szinte végig kézben tartotta a mérkőzést. Jól játszva kevés lehetőséget hagyott az ellenfelének.

Lajos Tibor: – A tavalyi szezonban, amikor fél év alatt csak egyszer tudtunk nyerni, azt nyilatkoztam, hogy ez a csapat sokkal többre hivatott. Ez a győzelem igazolta, hogy nem vagyok teljesen bolond.

Gazsi István: – Újonc csapatként vágtunk neki a bajnokságnak és eddig a mérkőzésig megvolt az esélyünk arra, hogy a szezon végén a dobogón végezzünk. Ezzel a vereséggel ez az esély elszállt. Szeretném megragadni az alkalmat és köszönetet mondani mindazoknak, akik a szezon folyamán bármilyen formában segítették és támogatták a csapatot.

Tudósított: Lajos Tibor

Góllövőlista

34 gólos: Kanalas Zsolt (Jászalsószentgyörgy)
23 gólos: Baga Márk (Tiszaszentimre)
22 gólos: Juhász Attila Milán (Abádszalók)
21 gólos: Virág Benedek László (Besenyszög)
19 gólos: Menyhárt Dániel (Jászapáti)
17 gólos: Dányi Tibor Norbert (Abádszalók)
15 gólos: Csőke Bence (Jászapáti)
11 gólos: Seres Dávid (Kunmadaras), Kállai Dávid (Túrkeve), Héja Dávid (Besenyszög), Ballók Viktor (Fegyvernek), Csikós Tamás (Jászárokszállás)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!