Labdarúgás

2024.05.27. 17:00

Kurdics Levente gólt szerzett a Budafok ellen

Az utolsó fordulót játszották az NB II.-ben, amelyen eldőlt, hogy Szegeddel 1–1-es döntetlent játszó Pécs lett a negyedik kieső. A Szombathely licencekérelmét másodfokon is elutasították, így a Haladás jövőre biztosan nem lesz tagja a másodosztály mezőnyének. A Szolnoki MÁV-ban nevelkedett Kurdics Levente pedig döntetlenre mentette a Budafok elleni összecsapást.

Kiss Ádám

A szombati Kozármisleny–Nyíregyháza találkozó után – amelyet a vendég bajnokcsapat nyert meg 2–0-ra – vasárnap nyolc mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II. utolsó, 34. fordulójában. 

Kurdics Levente, Kazincbarcika, labdarúgás
Kurdics Levente (labdával) két gólt szerzett az NB II. idei kiírásában, legutóbb a Budafok ellen talált be
Forrás: Kolorcity Kazincbarcika Sport Club Facebook oldala

A feljutásért harcoló Győr 1–0-ra győzte le az Ajka együttesét, ezzel a tabella második helyén végzett, így kilenc év szünet után visszajutott az NB I-be.

A Vasas hiába aratott négygólos sikert a Soroksár vendéglátójaként, Gera Zoltán csapata csupán csak a bronzérmet szerezte meg, így nem sikerült egyből visszajutnia az első osztályba.

A bennmaradásért küzdő BVSC gól nélküli döntetlent játszott a Honvéddal, és mivel a PMFC is ikszelt a Szegeddel, így eldőlt, hogy a baranyai csapat lett a negyedik kieső.

A Gyirmóton vereséget szenvedő Haladás ugyan a tizennegyedik helyen fejezte be a bajnokságot, de mivel nem kapott licencet, biztos, hogy búcsúzik a másodosztálytól.

A jó formában lévő, az utolsó hat mérkőzésén veretlen Tiszakécske újra nyerni tudott, ezúttal a Csákvár otthonában, azonban az már korábban eldőlt, hogy Balogh Pál együttese nem tudja kiharcolni a bennmaradást.

A szolnoki Kurdics Levente góljával mentette döntetlenre a Kazincbarcika a Budafok elleni mérkőzést, így Csábi József csapata a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

A forduló eredményei

Kozármisleny–Nyíregyháza 0–2, PMFC–Szeged 1–1, Kazincbarcika–Budafok 1–1, Gyirmót–Szombathely 2–1, BVSC–Bp. Honvéd 0–0, Csákvár–Tiszakécske 1–2, Mosonmagyaróvár–Siófok 1–3, Vasas–Soroksár 4–0, Ajka–Győr 0–1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!