Labdarúgás

2024.05.19. 20:18

Győzött, de még nem biztos a Tiszafüred bennmaradása

A Tiszafüred nyolc hete tartó veretlenségi sorozata sem volt elegendő még arra, hogy jövő évre is biztosítsa NB III-as tagságát. Minden valószínűség szerint legalább egy győzelemre még szüksége volt a gárdának ehhez, amelyet – nem bízva az utolsó fordulóra – Egerben szerettek volna elérni.

Jegesi László

Sikerrel vette az utolsó előtti akadályt is a Tiszafüred, de mivel szinte minden vetélytársa hasonlóképp tett, még mindig nem könyvelhetik el a bennmaradást.

Újabb lépést tett a bennmaradás felé a sárga mezes Tiszafüred
Fotó: MW-archív

Eger SE–Facultas-Tiszafüredi VSE 1–2 (1–0)

Eger, 300 néző, vezette: Takács Ákos (Kovács Z., Szabó F. Sz.)

Tiszafüred: LISZTES – Bernáth, Tamás (Aranyos, 65.), Kovalecz – Barzsó (Ludvig, 90+2.), Bertók, MÁCSAI, ENGEL – Gránicz (Nagy Zs., 65.), Kalmár F., PATAKI V. (Antics, 80.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Zvara (10.), ill. Mácsai (51.), Pataki V. (76.)

A Tiszafüred nagy lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe, aminek csak egy vendég sárga lap lett az eredménye. Az Eger viszont gyors góllal mutatkozott be, egy védekezési hiba után megítélt szabadrúgásból talált be játékosa a Tajti Bencét helyettesítő Lisztes Bence kapujába. Két alkalommal is egalizálhatott volna a Facultas, de a másik oldalon is akadtak helyzetek – több alkalommal is csak a vendég hálóőrön múlott, hogy nem vezettek több góllal is a veszélyesebben játszó hevesiek.

A második félidőben gyorsan sikerült egyenlítenie Dorcsák Zoltán csapatának, Mácsai László távoli, hatalmas lövése talált utat a hazai hálóba (1–1). Kis híján a vezetést is megszerezték a fiúk, de Gránicz Patrik kihagyta a ziccert. Átvette az irányítást a Tiszafüred, lehetőségeik voltak a vezetés megszerzésére is, de kimaradtak ezek. Nagyon nyomott a Dorcsák-csapat, aminek negyedórával a vége előtt lett meg az eredménye. Egy jogosan megítélt büntetőt Mácsai ugyan kihagyta, a kipattanó labdát azonban Pataki Viktor az egri kapuba lőtte (1–2). A hátralevő percekben akadtak meleg pillanatok a vendégek térfelén, de megúszta ezeket a Tisza-tó-parti gárda.

Dorcsák Zoltán: – Az első félidőt túléltük, a másodikban viszont remekül játszva úgy érzem, hogy megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!