Labdarúgás

2024.05.29. 21:35

A Törökszentmiklós nyerte a kupadöntőt – galériával, videóval

A Törökszentmiklós nyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kupa döntőjét, miután a Martfűn rendezett fináléban 5–2-re legyőzte a Szajol együttesét.

Kiss Ádám

Tömött lelátok előtt csapott össze a két szomszédvári csapat, mindkét együttest elkísérte saját szurkolótábora, valamint a helyi nézők is kíváncsiak voltak a vármegyei kupa döntőjére.

kupadöntő, labdarúgás, törökszentmiklós
Jogos az öröm, a Törökszentmiklós nyerte a vármegyei kupa döntőjét
Fotó: Nagy Balázs

Szajol–Törökszentmiklós 2–5 (1–2)

Martfű, 500 néző, vezette: Szabó József (Dobó S., Kormos B.)

Szajol: Haris – Polónyi, Kiss Zs., Hevesi-Tóth, Donkó, Kacskó (Sárkány, 79.), Csiger (Harcsa, 62.), Benedek N., Szentmiklósi (Németh T., 69.), Fülöp (Csúri, 27.), Csajbók (Bezzeg, 62.). Edző: Papp Erik

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer (Bozsó, 89.), Bába, Héder R., Lucza T. (Poczai, 55.), Ágoston K. (Bálint K., 89.), Héder A., Ladányi (Gusztafik, 55.), Nagy G., Farkas I., Puporka (Földi, 74.). Edző: Gergely Mátyás

Gólszerzők: Szentmiklósi (36.), Benedek N. (76.), ill. Farkas I. (13.), Héder A. (20.), Puporka (62., 72.), Földi (89.).

A mérkőzés első perceiben a Törökszentmiklós mezőnyfölénye rajzolódott ki, a Szajol jóformán csak tördelni tudta a játékot, ami miatt mindkét csapat pontatlanná, kapkodó vált. Nem alakult ki folyamatos játék, leginkább a hosszú indítások, labdaszerzés utáni kontrák jellemezték a meccset . Az első kaput eltaláló lövésre a 13. percig kellett várni, épp egy labdaszerzés után emelte be Héder Róbert a játékszert a védők mögé, ami Farkas Istvánt találta meg, és a kapus felett átemelve juttatta azt a hálóba.

A vezetés birtokában átvette a mérkőzés irányítását a Miklós, a Szajol erejéből csak a kontrákra futotta a mérkőzés ezen szakaszában. A mezőnyfölény meg is mutatkozott egy újabb találatban, Lucza Tamás szabadrúgása Héder Attila fejére érkezett, aki ismét a kapus felett löbbölte át a labdát.

Kétgólos előnyt épített fel tehát a Törökszentmiklós, és továbbra is támadásban maradt, elsősorban Puporka Milán révén voltak veszélyesek, azonban a szajoliak minden jó megmozdulását hangos biztatással jutalmazta szurkolótábora. Parázs hangulat uralkodott a nézőtéren, mindkét tábor szerette volna, hogy a gyengébb bajnoki szezon után a kupát az övéik emelhessék a magasba, azonban a játékosok sem kímélték egymást a pályán, és hol szabályos, de kemény szerelésekkel, hol pedig taktikai szabálytalanságokkal állították meg az ellenfél rohamait.

Csendre intette azonban a miklósi szurkolókat a Szajol első kaput eltaláló lövése, amelyre bár harminchat percet kellett várni, Szentmiklósi Dániel kiugratás utáni találta a szépítést jelentette a Szajolnak.

Kemény, férfias küzdelem zajlott az egész mérkőzésen, leginkább a mezőnyben, és bár úgy tűnt, hogy a Törökszentmiklós vezetése nem forog veszélyben, egy kontra vagy egy jó helyről járó szabadrúgás könnyen egalizálhatta volna az eredményt.

A fordulás után lassú mederben folyt a találkozó, érkezett is az első miklósi csere, méghozzá párban, a pályáról lesétáló Lucza Tamás pedig vastapsot kapott, mint ahogy minden játékos ezen az összecsapáson.

A folytatásban is leginkább a kontratámadások voltak a jellemzőek mindkét csapat részéről, felállt védelem ellen ritkán alakult ki játék. 

Egy hosszú indításból szerezte meg a Miklós a harmadik gólját, ezúttal a szajoli bekkek nem tudták megállítani Puporka Milánt, aki a kapus kezei mellett a hosszúba gurította a labdát.

Továbbra is a Törökszentmiklós támadott, ám akcióik rendre lesállásból indultak. Nemúgy a 72. percben, amikor ismét Puporka talált be az első góljához hasonló szituációban. Meg is kapta a vastapsot a miklósi közönségtől a két minutummal későbbi lecserélésekor.

Úgy tűnt, hogy a második félidő derekán vissza tud jönni a meccsbe a Szajol, ugyanis egy szélső elfutást követő centerezés Benedek Nándort találta meg a tumultusban, róla pedig a hálóba pattant a labda, 4–2-re szépített a "pályaválasztó". A találat után újra megjött a szajoli szurkolók hangja, és a bekapott gól a Törökszentmiklóst is feltüzelte, ugyanis a hajrára sem fogyott el egyik csapat lendülete sem. Nagyon látszott, hogy mindkét együttes meg akarja nyerni a finálét.

Azonban a 87. percben egy nagy bedobás után Földi Attila lefordult védőjéről, és gólja beállította a végeredményt, a tábor pedig elkezdte éltetni kupagyőztes csapatát.

Gergely Mátyás, a Törökszentmiklós edzője: Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, amiért eljutottunk a kupadöntőig. Ezen a mérkőzésen a mi akartunk érvényesült jobban, és viszonylag jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket. Pikáns meccset játszottunk, ami méltó volt a kupadöntőhöz, és külön öröm, hogy mindkét csapatot sok néző kísért el. Így kell kinéznie egy kupadöntőnek, ez a labdarúgás sava-borsa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!