Kosárlabda

2024.06.21. 12:32

Bojan Szubotics visszatér az Olaj soraiba

Jó hírt tett közzé az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, mely szerint a 203 centiméter magas erőcsatár, Bojan Szubotics a következő szezonban ismét piros-fekete mezt húz magára.

Varga Csaba

A korábbi közönségkedvenc Bojan Szubotics, a 33 esztendős montenegrói származású kosárlabdázó visszatér korábbi sikerei színhelyére.

Bojan Szubotics, kosárlabda, Szolnoki Olaj
Bojan Szubotics (balról) egy év után ismét Olaj-mezt húz
Forrás: hunbasket.hu

Bojan a Szolnokon eltöltött három szezonjában 109 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, csapatkapitánya és vezéralakja volt a 2021-ben bajnoki ezüstérmes, valamint a következő évadban Magyar kupagyőztes együttesnek. Az utolsó idényében, 2022–23-ban 37 bajnoki összecsapáson lépett pályára, 26 perc alatt 15.1 pontot, 5.6 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.

A társai és a szurkolók által Bokinak becézett játékos az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a szerb élvonalban és az Adria Ligában is érdekelt FMP Beograd csapatában szerepelt. A szerb bajnokikon 8.2 pontot átlagolt, az Adria Ligában pedig 25 mérkőzéseken 22.4 percet töltött meccsenként a pályán, ezalatt 9 pontot, 5 lepattanót, 1.1 gólpasszt tett a közösbe.

A piros-feketékhez eddig Krnjajszki Borisz (Kaposvár), Peringer Balázs (Honvéd), Bojan Szubotics (FMP Beograd) érkezett.

Révész Ádám (Paks), Pongó Máté (DEAC), Tóth József, Demajeo Wiggins, Dustin Thomas, James Eads, Kiss Dominik, Anthony Durham, Vincze Roland pedig már távozott vagy távozhat a csapattól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában