Labdarúgás

2024.06.13. 07:00

A hullámvasút tetején állt meg a Martfűi LSE szerelvénye

A vármegyei bajnokságot megnyerve, majd osztályozó nélkül az NB III-ba került tiszazugi együttes újonchoz illő módon a bennmaradást tűzte ki zászlajára a szezon kezdetekor. A bajnokságot – a szereplése alapján – egy hullámvasúton töltő Martfűi LSE sosem állt kieső helyen, viszont három edző is irányította a csapatot. Sőt, jó néhány fordulót hivatalosan kinevezett tréner nélkül is játszott, végül pedig a hajrára kiegyenesedve sikerült meghosszabbítania tagságát a harmadosztályban.

Jegesi László

Amikor a vármegyei bajnokságban a csapatot irányító Kardos Mihály átadta helyét Kinyik Györgynek a felkészülés kezdetekor, talán senki nem gondolta, hogy bőven lesz még változás ezen a fronton már az első szezonban a Martfűi LSE együttesénél.

Martfűi LSE, NB III, labdarúgás
Viszontagságos őszi szezon után a tavaszi idény végére egyenesbe jött a Martfűi LSE, és végül bennmaradt a harmadosztályban
Fotó: Nagy Balázs

A tréner három fordulót követően leköszönt, a helyét viszont hivatalosan csak a tizedik körben vette át Czinkon Szabolcs. Addig az új edző útmutatása alapján a játékosok vezették az edzéseket, és nem is szerepelt rosszul ebben az időszakban az együttes. Ezt követően ismét akadozott a gépezet, az őszi utolsó találkozón a Szolnok elleni hazai vereségével pedig már a kieső helyet súrolta a Martfű. 

A vezetőség ismét csak váltott a kispadon, az elképzeléseit – miszerint a csapatot martfűi és környékbeli labdarúgók alkossák – elfogadó Koncz Zsoltra bízta az irányítást a folytatásban. A edző nagy lelkesedéssel vágott neki a téli felkészülésnek csapatával, már az első tapasztalatai is pozitívak voltak, a jó szellemű társasággal a kezdetektől fogva teljesíthetőnek gondolta a célt, a bennmaradást. A téli érkezők is jó benyomást tettek rá, és az edzőmérkőzéseken látottak is tovább erősítették a játékosaiba vetett hitét. Egy kreatív, stílusos csapatot képzelt el, aminek már a tavaszi első két összecsapáson volt látszata. A Honvéd II. és a Dabas elleni magabiztos győzelmeiket azonban nem követte folytatás, a Martfű hét meccsen át tartó hullámvölgybe került, amelyből csak a bajnokság hajrájában sikerült kikászálódnia. Koncz Zsoltot kérdeztük többek között erről az időszakról is.

– Nehéz helyzetbe kerültek abban a másfél hónapban, hogy sikerült játékosaiban tartani a lelket?

– A szép játékra törekvést, a labdakihozatalt többször is felváltotta a célfutball, felíveltük a labdát, hogy elöl tartsuk meg azt, vagy kontrázni próbáltunk felépített játék helyett. Az elszenvedett vereségek ellenére mindig azt mondtam a játékosoknak, hogy alázatosnak kell lenniük, és hinni az elvégzett munkában. Nem voltunk alárendelt szerepben egyszer sem, mert mindig felkészülten mentünk ki a mérkőzésekre. A bajnokságnak ebben a szakaszában jó ellenfelekkel találkoztunk, ez sem könnyítette meg helyzetünket. Azonban még ekkor is megvolt a hit a srácokban, ráadásul több nyerőember is van a csapatban, ennek a kettőnek az ötvözete vezetett ki minket később a gödörből és hozta meg a hajrában a bennmaradást.

– Milyen tapasztalatokat gyűjtött ebben a félévben?

– A tavaszi szezon rávilágított arra, hogy kik azok a labdarúgók, akik éles helyzetben is tudnak kiemelkedőt nyújtani. A téli edzőmérkőzések kissé megtévesztettek engem is, a rosszul alakuló találkozókon pedig nem tudtunk mélyebben belenyúlni az összeállításba. Mindenkit igyekeztem tűzben tartani, ezért is cserélődtek meccsről meccsre a játékosok.

– Mi várható a következő bajnokságban?

– Június 17-én kezdjük a felkészülést a következő szezonra, amely előtt lesznek személyi változások is, de biztosat még nem tudok mondani. Hosszú távon szeretnénk stabil NB III-as csapatot kialakítani, amihez továbbra is az a koncepció társul, hogy ez elsősorban helyi és környékbeli játékosokkal történjen. Egy-egy labdarúgó érkezhet messzebbről is, de biztos nem ez lesz a jellemző.

A Martfűi LSE 2023/24 évi eredményei:

1. forduló: Martfű–Füzesgyarmat 1–4, 2. forduló: Szolnoki MÁV–Martfű 1–1, 3. forduló: Honvéd II.–Martfű 2–2, 4. forduló: Martfű–Dabas 2–3, 5. forduló: BKV Előre–Martfű 0-2, 6. forduló: Martfű–ESMTK 3–2, 7. forduló: Békéscsaba–Martfű 7–0, 8. forduló: Martfű–Szeged II. 2–1, 9. forduló: Körösladány–Martfű 2–1, 10. forduló: Martfű–Vasas II. 2–0, 11. forduló: Hódmezővásárhely–Martfű 2–0, 12. forduló: Martfű–Cegléd 1–2, 13. forduló: Pénzügyőr–Martfű 2–0, 14. forduló: Martfű–Monor 1–4, 15. forduló: Kecskemét II.–Martfű 1–1, 16. forduló: Füzesgyarmat–Martfű 0–3, 17. forduló: Martfű–Szolnoki MÁV 1–2, 18. forduló: Martfű–Honvéd II. 4–2, 19. forduló: Dabas–Martfű 0–3, 20. forduló: Martfű–BKV Előre 0–1, 21. forduló: ESMTK–Martfű 2–2, 22. forduló: Martfű–Békéscsaba 2–4, 23. forduló: Szeged II.–Martfű 3–1, 24. forduló: Martfű–Körösladány 3–4, 25. forduló: Vasas II.–Martfű 2–0, 26. forduló: Martfű–Hódmezővásárhely 1–4, 27. forduló: Cegléd–Martfű 1–2, 28. forduló: Martfű–Pénzügyőr 3–1, 29. forduló: Monor–Martfű 1–3, 30. forduló: Martfű–Kecskemét II. 1–5.

 

A Martfűi LSE legjobb góllövői:

14 gólos: Kriska Norbert

8 gólos: Pintér Viktor

4 gólos: Desnica Vladimir, Sindel Roland

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában