Kajak-kenu

2024.06.06. 10:00

Az Eb-részvétel a tét Szegeden

Egy hét múlva elrajtol az Európa-bajnokság Szegeden. A kontinensviadalra és a közelgő párizsi olimpiára két hazai válogatón lehet kvalifikálni. Az elsőt Szolnokon rendezték májusban, a második pedig tegnap kezdődött Szegeden.

Varga Csaba

Vármegyénk versenyzői csütörtökön és pénteken teszik vízre hajóikat a Matyi-éri pályán. A Szolnoki KKK olimpiai bajnok kajakosa, Hadvina Dóra egyéniben és párosban, Lucz Annával (UTE) oldalán lesz érdekelt az ötszáz méteres távon.

Szeged, kajak-kanu, Csikós Zsóka
Csikós Zsóka egyéniben, párosban és négyesben is rajthoz áll Szegeden
Forrás: MKKSZ


Klubtársa, a többszörös U23-as világbajnok Csikós Zsóka az egyéni szám mellett párosban Kőhalmi Emesével (Kovács Katalin Akadémia) versenyez. Zsóka négyesben is lapátol, Kőhalmi, Medveczky Erika és Dráviczki Dóra társaságában. 

A tiszafürediek közül az ifjúsági világbajnok kajakos Pető Hanna egyéniben és párosban is megméreti magát. Az ugyancsak tiszafüredi parakajakos, Kis Erik pedig a KL3 kategóriában a 200 méteres távon indul majd az Eb kvalifikációért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!