Vízilabda

2024.06.22. 20:46

Éremért játszhat a szolnokiakkal felálló vízipólócsapatunk

Az U16-os vízilabda válogatottunk két Szolnoki Dózsa játékossal – Hidasi Zétény, Tigyi Ábel – a soraiban 12–7-re legyőzte Szerbiát a máltai korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

Varga Csaba

A negyeddöntő lesz az első értékmérő – mondta a rajt előtt Juhász Zsolt U16-os válogatottunk szövetségi edzője. A csapat ugyanis három magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, ahol szerb együttessel mérte össze erejét. A negyeddöntő mindig fontos a világversenyen, hiszen a párharc győztese már biztosan az éremért játszik majd a folytatásban.

U16, válogatott, vízilabda
U16-os válogatottunk vasárnap este a vb döntőbe jutásért csobban medencébe
Forrás: utanpotlassport.hu

Mint tudjuk a szerbek elleni meccs, mindegyik korosztályban háromesélyes rangadó. Így volt ez a máltai vb-n is. Az első félidőben még fej-fej mellett haladtak a felek, 5–5-ös állás után azonban robbantottak a mieink, egy 4–0-s rohammal, Rabb Benedek gólerős játékával, és remek csapatvédekezéssel megnyerték a meccset. Nemzeti csapatunk elődöntőbeli ellenfele Spanyolország lesz vasárnap este hat órától.

Magyarország–Szerbia 12–7 (3–4, 2–1, 4–1, 3–1)

Gólszerzőink: Rabb 9, Gedra 2, Jámbor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában