Labdarúgás

2024.07.11. 12:03

Jó iramú mérkőzést játszott egymással a Martfű és a Karcag – galériával

Vármegyénk két NB III-as képviselője igyekezett jó ellenfeleket választani a gyakorlásra az idei szezon előtt - a négy, illetve három találkozójukon elért egy-egy győzelmük arról tanúskodik, hogy náluk erősebb ellenfelek voltak eddig a partnerek.

Jegesi László

Martfűn kevesebb, Karcagon viszont sok változás történik ezúttal is a keret összetételében, de mindkét gárda esetében a csapatrészek összecsiszolása nem kis feladatot ad az edzői stábnak. A melegre való tekintettel erre a mérkőzésre este hat órakor került sor.

Martfűi LSE, Karcagi SE, felkészülés, labdarúgás
Jó iramú mérkőzésen a kék mezes Martfű legyőzte a Karcagot
Fotó: Nagy Balázs

Martfűi LSE–Karcagi SE 3–2 (3–1)

Martfű: Sándor B. – Draskóczi, Ladányi T., Vincze P., Prozlik, Ficsor, Desnica, Kriska, Kasik, Balla Z., Kanálos. Csere: Gerhát, Laczkó M., Mészáros Gy., Vadas, Telinger, Boros D., Viczián, Polónyi Zs., Pintér V., Zsíros B., Hevesi-Tóth, Kinyig. Edző: Koncz Zsolt.

Karcag: Grósz – Győri Á., Szabó K., Bernáth, Fábián B., Székely D., Csala, Nagy Zs., Constantinescu, Vona, Talpalló. Csere: Maruscsak, Varga B,  Varga Zs., Tolnai, Györgye, Szakács L., Vaskó. Edző: Varga Attila.

Gólszerzők: Kanálos, Kriska, Pintér V. ill. Constantinescu, Szakács L.

A nagy hőség ellenére jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, Koncz Zsolt, a Martfű edzője úgy vélte, hogy fiai ezzel magasabbra is tették a lécet saját maguk számára. Ennek a hozzáállásnak és dinamikának kell lennie az alapnak a jövőben a tréner elvárásai szerint. A gárdának láthatóan jót tett az is, hogy Asztalos Dávid és Székely Dávid kivételével mindenki a fedélzeten van már. Az új játékosok tesztelése tovább folyik, vélhetően nyolc labdarúgó átigazolására kerülhet pont jövő hét végén.

Karcagon napi két edzéssel készülnek a játékosok a bő két hét múlva induló bajnokságra. Érthető, hogy kissé ólomlábakon mozogtak a játékosok, a nagy terhelés mellett a hőség sem kedvezett a játéknak. Mindezek ellenére a pályára lépő labdarúgók nagyon igyekeztek, de hátul több nagy hibát is elkövettek a hazai góloknál, ami mellett Varga Attila edző sem mehetett el szó nélkül:

- Akármilyen fáradt is valaki, a felelősséget vállalnia kell, mert attól jó játékos, hogy ilyen állapotban is képes koncentrálni.

A vendégeknél sem alakult ki még a végleges csapat, a Martfűre hét cserével érkező Karcag keretébe szeretnének még további játékosokat igazolni. Az viszont már eldőlt, hogy Karmacsi Richárd és Kovács Dániel Tiszafüreden, Nemanja Nikic pedig Cigándon folytatja pályafutását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában