Hírek

2004.10.18. 07:12

Risztov Éva rövid pályán vigasztalódhat

R. M.

[caption id="" align="alignleft" width="293"] Risztov decemberben bizonyítaná, hogy rövid pályán sem „kispályás”
[/caption]Lelki okok és fáradtság miatt nem szerzett érmet Risztov Éva az athéni nyári olimpián. A többszörös Európa-bajnok úszónő azóta már túltette magát a kudarcon. Újra az edzésekre és a tanulásra összpontosít.
– Akárhányszor gondoltam át a történteket, mindig csak arra jutottam, hogy lelkileg nem tudtam elviselni az esélyesség terhét. Ezenkívül valószínűleg a fáradtság is lebénított – mondta másfél hónappal az ötkarikás játékok után Risztov Éva.
Ahhoz, hogy a kiváló úszónő teljesen feledje az athéni kudarcot, egyértelműen sikerélményre van szüksége.
– Legközelebb a rövid pályás Európa-bajnokságon indulok. Ezeken a versenyeken eddig hagyományosan jól szerepeltem, s bízom benne, hogy ezúttal sem okozok csalódást. Természetesen csak akkor lennék elégedett, ha érmet szereznék az Eb-n – nyilatkozta a még mindig csak 19 éves versenyző, akinek az iskolában is bizonyítania kell, hiszen a tanév végén érettségizik. – Az az igazság, hogy az olimpia miatt a tanulást is elhanyagoltam egy kicsit, de most olyan időszak következik, amikor erre is lesz időm s leérettségizhetek.
Az „ezüstlány” az utóbbi hetekben végre több időt szentelhetett szenvedélyének, az állataival foglalatoskodhatott.
– Két lovam és három kutyám is van. Mártélyban tartom őket, szerencsére az utóbbi időben többször is egész napokat tudtam velük tölteni. Az állatokban még sohasem csalódtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!