Hírek

2004.10.20. 01:21

Számítógép adomány

Az Illyés Közalapítvány és a Senorg Hungary Rt. közösen támogatja a rászoruló, határon túli magyar magánszemélyeket és intézményeket használt számítógépekkel.

Gyulay Z.

Funtek Sándornak, a Senorg ügyvezetőjének szavaiból kiderül: a cég megpróbált segíteni ott, ahol arra nagy szükség van. Az Illyés Közalapítvánnyal létrejött együttműködésnek köszönhetően az adományok már a határon túlra, Kárpátaljára és Erdélybe is eljuthatnak.
– Jól tudjuk, hogy a magyar fiatalok nem Magyarországon vannak a legnehezebb helyzetben – mondja Funtek.

Pomogáts Béla kuratóriumi elnök szerint az ilyen és hasonló összefogás javíthatja a határon túl élő magyar fiatalok esélyeit Európában.
A cég első körben öt gépet adott át az Illyés Közalapítványnak, hogy juttassa el azokhoz az intézményekhez, amelyek más forrásból nem jutnának számítástechnikai eszközökhöz.

Az Illyés Közalapítvány 1990-ben jött létre a külhoni magyarság támogatásának társadalmi ellenőrzése, az állami források kiegészítése céljából.

Egyéb alapítványok, melyek a határon túli magyarok segítségére vannak, különböző módon:

        A Sapientia Hungariae Alapítvány:
kiemelten közhasznú szervezetként az Erdélyi Magyar Tudományegyetem javára gyűjt tárgyi adományokat (eszközöket, oktatás-kutatáshoz szükséges technikai felszerelést, informatikai és távközlési eszközöket stb.), pénzadományt és — nem utolsó sorban — kapcsolati tőkét. Adománygyűjtő tevékenységünk hatósugara túllépi a magyar államhatárokat, kiterjed Nyugat-Európára és a Tengerentúlra, megszólítva a határon túli magyarság megmaradásáért felelősséget érző magánszemélyeket, közösségeket, cégeket és vállalatokat. www.sha.hu

         Márton Áron Szakkolégiumáért Alapítvány: www.agoranet.hu

         Apáczai Közalapítvány: a határon túli magyarok oktatásáért. 
                                                    www.apalap.hu 

         Mocsáry Lajos Alapítvány: a határon túli magyarok önálló szociális, mentálhigiénés és egészségügyi kezdeményezéseit támogassa. Különösen a szociális segítÕ tevékenység vált meghatározóvá. www.mocsari.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!