Hírek

2004.11.10. 02:11

Kijárási tilalom Bagdadban

Az amerikai erők bejutottak az ellenállók fellegvárát jelentő Fallúdzsába.

BAMA

Folytatódott a döntő támadás a felkelők központja ellen. Egy amerikai szóvivő szerint az amerikai hadsereg a város egy részét ellenőrzése alá vonta.

A közép-iraki város elleni roham kezdete óta öt amerikai katona vesztette életét. Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el az iraki hatóságok Bagdadban és környékén. Az intézkedést Ijád Allávi iraki kormányfő hivatala hozta a hét végén bejelentett szükségállapot keretében. „A szükségállapot nyomán ránk ruházott hatáskör birtokában úgy döntöttünk, hogy keddtől kijárási tilalmat rendelünk el Bagdadban és környékén este fél tizenegytől hajnali négy óráig” – közölte Allávi hivatala. Az intézkedés további utasításig érvényben marad. Az iraki fővárosban utoljára az Egyesült Államok vezette szövetséges erők rendeltek el kijárási tilalmat tavaly október végén.

Több száz iraki lázadó az amerikai erőkkel vívott egynapos harc után kedden elfoglalta a Bagdadtól 110 kilométerre fekvő Ramádi város központját – jelentették hírügynökségek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!