Hírek

2004.11.09. 01:19

Kiköltöznek a beköltözők az elfoglalt áruházból

Vajta Z.

Tegnap megírtuk, mára kiderült: csupán pünkösdi királyság volt az Úttörő Áruház elfoglalása. A magukat Centrum Csoportnak nevező fiataloknak tegnap el kellett hagyniuk a Kossuth Lajos utcai épületet.

A tulajdonos Pretium Ingatlan Kft. igazgatója tegnap felkereste az egykori szocialista áruházat. Gyulavári Tamás közölte, hogy az épületet életveszélyessé nyilvánította az önkormányzat. Az igazgató csak az újságból értesült a beköltözésről.

Tegnap délben maguk a házfoglalók kísérték őt körbe. Megmutatták neki a kiállítást, és elmondták, mit szeretnének csinálni. Saját közösségi teret akartak kialakítani, ahol szabadon találkozhattak volna egymással a fiatalok. Klubszobát, használtruha-turkálót, büfét rendeztek be. Terveztek filmvetítést is. A tulajdonos egyetértett a fiatalok elképzeléseivel, de mint mondta, az épület nem alkalmas erre. A Centrum Csoport ígéri, hogy másutt folytatják az akciót, mert keveslik az olcsó szórakozóhelyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!