Hírek

2004.11.10. 07:37

Olimpiai selejtezőre utaznak a hokisok

Árvay Sándor

Az olimpiai szerepléshez kétlépcsős selejtezőn kellene túljutnia Pat Cortina szövetségi kapitány együttesének: előbb most a norvégiai Stavanger négycsapatos tornáját kellene megnyerni, s akkor február közepén Svájc, Dánia és Japán előtt végezve lehetne részvételi jogot szerezni a 2006-os ötkarikás küzdelmekre.

– Az maga lenne a csoda, ha kijutnánk Torinóba, de azért dolgozunk, hogy csodákra is képesek legyünk – jelezte a Kanadából importált kapitány, aki hosszú távon az A csoportos tagságról álmodozik, egyelőre azonban az jelent számára feladatot, hogy csütörtökön Szerbia-Montenegró, pénteken Kína, vasárnap pedig a vendéglátó Norvégia ellen győzelemre vezérelje tanítványait. – Vannak kisebb sérültjeink, a szívproblémákkal kezelt Ocskay sem lehet velünk, mégis úgy gondolom, nem leszünk esélytelenek. Bízom az elvégzett munkában, bízom a csapatban, s jó hírnek tartom azt is, hogy két 1-es számú hálóőröm van, s még mindig nem tudtam eldönteni, hogy Budai Krisztián és Szuper Levente közül ki, s melyik meccsen legyen kezdő...  

Nem lesz tévéközvetítés

„Hiába tervezte a Sport1 tele- vízió, hogy közvetíti legalább a Norvégia elleni sorsdöntő öszszecsapást, sajnos az északi ország tévéje egyetlen percet sem ad az olimpiai selejtezőtornáról, így nincs milyen képet átvennünk” – kesergett Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára, emlékeztetve arra is, hogy áprilisban, a vébén sokáig nem felejthető nagy csatát vívott a két gárda (4-6), s nem csak a helyszínen ülők, de a tévénézők is lerághatták a körmüket izgalmukban.

Biztos támasz a jégen

A Magyar Jégkorongszövetség és a Pannon GSM megújítja együttműködését – ez kedvező előjel a közelgő olimpiai selejtező előtt. „Szponzorainknak is köszönhető, hogy elérkeztünk az elitklub bejáratához, s hogy a bent lévők néha eljönnek hozzánk, mert önmagukhoz méltó partnereknek tekintenek bennünket – mondta Stud-niczky Ferenc elnök. – Az, hogy a Pannon GSM a magyar jégkorong támogatója, további rangot ad sportágunknak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!