Hírek

2004.11.03. 06:32

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Draskovics Tibor elvette Salgó Adriennt
Szombaton bekötötték Draskovics Tibor pénzügyminiszter fejét. A boldogító igent  Salgó Adriennel egy újpesti művelődési ház különtermében mondták ki. A fiatal feleség tanácsadóként dolgozik a politika környezetében. Az esküvő leginkább baráti összejövetelre hasonlított. Megjelent Gyurcsány Ferenc jelenlegi és Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök is.

Erdélyben szokott pihenni az MDF-es honatya
Csapody Miklós havonta ellátogat Kolozsvárra, felesége szülővárosába. Ott töltődik fel és piheni ki a parlamenti munka fáradalmait. Találkozik régi barátaival, többek között Markó Bélával, az RMDSZ elnökével is. Szállásra nem költ, mivel nevelt fia a kolozsvári magyar konzul. Csapody Erdélyben ismerkedett meg feleségével, a gyermekét egyedül nevelő özveggyel.
A képviselő nem hagyott fel civil foglalkozásával: éjszakánként irodalmi kutatómunkát végez.

Százötven kilométert gyalogolt a politikusnő
Kóródi Mária az aktív pihenés híve. Az SZDSZ-es képviselő nyáron a Pireneusokban egy zarándoklaton vett részt. Hét nap alatt 150 kilométert gyalogolt. Kétszáz kilométert szeretett volna megtenni, de a túra közben meghúzódott a bokája, s két nap pihenőre kényszerült. A politikus barátaival utazott a spanyolországi zarándoklatra. Napközben mindenkinek egyedül kellett teljesítenie a távot, s csak esténként, a vacsoránál találkoztak.

Macikat ajándékozott unokáinak Surján László
Surján László európai parlamenti képviselő játék macikkal kedveskedett unokáinak. „Az Európai Néppárttól kaptunk reklámmacikat. A mackók nyakában EU-jelképpel díszített kék sálak lógnak. Egy szív alakban van mind a tizenkét csillag. Kilenc unokám van. Egyikőjük már le is szűrte a maga módján a játék üzenetét. Azt mondta: Európa a szívünkben van, és az a hely, ahova a nagypapa utazni szokott” – mesélte Surján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!