Hírek

2004.11.15. 00:35

UEFA-pénzek a magyar futballnak

BAMA

Az elmúlt napokban jelentős állomáshoz érkezett a magyar labdarúgás. Az UEFA anyagi támogatásával elindult a műfüves kispályák építésének akciója és lerakták az MLSZ leendő székházának alapkövét.
Az európai szövetség rendezvényei – Európa-bajnokság és Bajnokok Ligája – jelentős hasznot hoznak. Ebből igyekszik visszaforgatni az 52 tagállamnak. Az utánpótlás-nevelést hivatott segíteni a műfüves kispályák építése. Az elsőt már átadta az MLSZ a fővárosban, a Vízművek sporttelepén. A terv az, hogy az egymillió euróból – enynyit kap a magyar szövetség – valamennyi megye részesüljön. A 2005 tavaszán induló akcióban pályázat útján juthatnak pénzhez az önkormányzatok.
Az MLSZ-székház építésére két és fél millió eurót biztosít az UEFA, és ez az összeg csaknem teljes egészében fedezi a költségeket. A székház Budapest XI. kerületében, Kőérberek-Tóvárosban épül. A háromemeletes épület alapterülete 1972 négyzetméter, és itt talál majd otthonra a szövetség mellett a két liga is. Azért ezt a helyszínt választották, mert az ország számos pontjáról jól megközelíthető, és egy sportközpont is épül mellette labdarúgópályával. Az átadásra 2005 decemberében kerül sor.
Az európai szövetséggel kapcsolatos az a hír is, hogy 2006-ban Budapest lesz a házigazdája az UEFA soron következő kongresszusának. – Fontos esemény lesz ez a kongresszus, mert ekkor jár le a jelenlegi elnök, Lennart Johansson mandátuma – mondta a Reggelnek dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. – A svéd vezető kora miatt már nem pályázik, így Budapesten választják meg az UEFA új elnökét. Változások várhatók a végrehajtó bizottságban is, mivel ott heten kitöltötték idejüket. Az ő megerősítésük vagy új tagok megválasztása is a 2006-os kongresszuson lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!