Hírek

2004.11.02. 06:32

Vaskuti István diplomáciai sikere

BAMA

Hatalmas sportdiplomáciai siker a Nemzetközi Kajak-kenu-szövetség (ICF) stockholmi kongresszusán: Vaskuti Istvánt választották meg a föderáció síkvízi bizottságának elnökévé. A küldöttek újabb négy évre szavaztak bizalmat Ulrich Feldhofnak, az ICF német elnökének.

Vaskuti, az 1980-as olimpia kenus bajnoka, az MKKSZ szakmai alelnöke, az ICF, valamint az Európai Kajak-kenu-szövetség (ECA) igazgatótanácsának tagja két másik jelölt ellenében már az első szavazati körben megszerezte a voksok többségét. Mandátum négy évre szól, s ez idő alatt ő látja el a világbajnokságok nemzetközi versenyigazgatói tisztét, továbbá felelős a síkvízi szakág fejlesztési programjáért.

A magyar szakember elmondta: legfontosabb célja, hogy a kajak-kenu mind több országban váljon népszerűvé, és a szeretné a szakágak problémáit is orvosolni. A kenu szakágban technikai könnyítésekre tehet majd javaslatot, a női kajakosoknál pedig az elképesztő fizikai megterhelés ellenére emberközelibbé kívánja tenni a sportágat. Az ICF-kongresszusán 15 új ország jelentkezését fogadták el, így a világszövetség immár 135 nemzetet tömörít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!