Hírek

2004.11.05. 07:26

Vita az erzsébetvárosi térfigyelő kamerákról

Több bírálat is érte a térfigyelő rendszer működésével kapcsolatban a VII. kerület kormánypárti vezetését az elmúlt időszakban. Ellenzéki politikusok szerint működésképtelen a két éve kiépített kamerás térfigyelés.

Kiss Gergely

– A lakosság biztonságát is veszélyeztetik az ilyen nyilatkozatok – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján a kerület szocialista polgármestere. Hunvald György szerint nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a 90 kamerából menynyi működik.

A térfigyelő rendszert két évvel ezelőtt építette ki a Siemens. A 300 milliós beruházás finanszírozására lízingszerződést kötöttek a Kereskedelmi és Hitelbankkal. A Siemens később nem találta kifizetődőnek a beruházás üzemeltetését, így csökkentett üzemmódban működtette a rendszert. Emiatt a képviselőtestület legutóbbi ülésén úgy döntött, november 15-i hatállyal felmondja a Siemensszel kötött szerződést. A kerület vezetése jelenleg is tárgyalást folytat a rendszer megvásárlásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!