Hírek

2004.12.15. 07:15

A fiatalok többsége iszik és dohányozik

Balaton Balázs

Magyarországon a 16 éves diákok hetvenkét százaléka már kipróbálta a dohányzást, harmincegy százalékuk rendszeresen rágyújt. Ezzel kilógunk az európai átlagból. Emellett a magyar diákok huszonegy százaléka rendszeresen fogyaszt alkoholt.
A most napvilágot látott felmérés elszomorít. Emlékszem, 16 évesen még szigorú szülői felügyelet mellett nevelkedtem, ahogy akkori diáktársaim többsége. Akkor még eszembe nem jutott, hogy rágyújtsak. Pláne, hogy a nagykorúság előtt két évvel beugorjak a kocsmába egy felesért. Azóta persze öregedtem. Napi másfél doboz sajnos elfogy így a harmadik X közelében.
Nagyon megváltozott a világ. Sajnos a mai fiatalok nem olvasnak eleget. A tévé előtt lógnak vagy böngésznek a neten. Onnan tanulják el ezeket a felnőttesnek hitt dolgokat. Nem vagyok még elég öreg ahhoz, hogy elítéljem őket. Csak megdöbbentem a felmérés láttán. És nagyon sajnálom a mai fiatalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!