Hírek

2004.12.03. 06:42

Aerobikmaraton kifulladásig

BAMA

Megállás nélkül két és fél órán át táncolnak, ugrálnak szombaton délelőtt a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Zágrábi út 14. szám alatti sportcsarnokában a II. Magyar Aerobikmaraton vállalkozó kedvű indulói. A szervezők különböző nehézségű mozgáselemekből állítják össze a százötven perces programot, s a versenyzőknek e koreográfiát kell követniük. A maratoni aerobik során öt alkalommal lehet pihegni, ilyenkor egy perc áll a versenyzők rendelkezésére a folyadékpótlásra, a pihenésre.

A pontozóbírók a mozgáskoordinációt, a mozgáspontosságot, a mozgástanulási képességet és az állóképességet egy tízes skálán értékelik. A négy korcsoportban szervezett viadalon bárki indulhat – de a verseny előtt kötelező orvosi felmérésen részt vennie. A délelőtt 10 órakor kezdődő műsor részeként rendezik az amatőr dance- és sztepaerobik-bajnokság küzdelmeit is, és az érdeklődők különböző bemutatókat is megtekinthetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!