Hírek

2004.12.07. 00:00

Atkári újabb ötletei is vihart kavartak

Atkári János ismét hallatott magáról. A főpolgármester-helyettes most a BKV-t szemelte ki. Úgy véli, a közlekedési társaságnak át kellene utalnia azt a kétmilliárd forintot, amelyet a Combio villamosok késedelmes szállításáért fizetett a Siemens. A városháza kasszájába.

Lázin Miklós András

Atkári ehhez még hozzátett néhány új elképzelést is. Szerinte csak ezek együttes teljesülése esetén lehet tárgyalni a BKV jövő évi tarifáiról. A közlekedési vállalat természetesen vitatja mindkettő jogosságát. Egyrészt úgy gondolja, a kártérítés a mulasztó magatartás miatti károk fedezetére szolgál, ezért a BKV-t illeti meg. Másrészt a városháza korábban még soha nem írt elő teljesíthetetlen követelményeket a tarifaemelés jóváhagyására. Ahhoz, hogy a cég vállalható terveket tudjon készíteni, szüksége lenne a legfontosabb elvárások, teljesítményi szintek megjelölésére. És arra, hogy tisztán látni lehessen, miből fedezzék a költségeket. Ám ezt eddig leírva soha nem adta meg sem a főpolgármester-helyettes, sem pedig egyetlen ügyosztály. E nélkül, ugye, nehéz bármit is tervezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!