Hírek

2004.12.15. 00:00

Bagi–Nacsa hegymenetben

Nacsa tejszínhabos kávéval kényeztette magát, amíg Bagi elé tálkába púpozott gyümölcssaláta került. Nem röhögtük halálra magunkat a kávéházban. Ám egy humorista, poéngyáros sem arról híres, hogy civilben is ontaná magából a vicceket. Ráadásul tudni kell róluk, hogy utálnak interjút adni.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Megasztár-zsűritagok bőrébe bújva figurázzák ki a népszerű tehetségkutató műsor arcait: Bagi Iván mint Pierrot, Nacsa Olivér szakasztott Pély Barna
[/caption]Bagi Iván és Nacsa Olivér tíz éve jóban-rosszban együtt van. Két különös figura. Majdnem meg kell esküdnöm, hogy bizonyos kérdéseket nem teszek fel. Ám ha mégis válaszolnak, és leírom, az örök haragot jelent.

Olivér nyugodt, elüldögélős típus. Iván bizalmatlanabb, örökmozgó, nem bír egy helyben megmaradni. Mesél, közben az agya vadul dolgozik. Máris másik történetre vált. Megpróbáltam kideríteni, hogy két dudás egy csárdában miként fér meg. Hogyan oldják meg, hogy ne vetélkedjenek? Egyszerű – közölték –, tíz éve vannak együtt. A kapcsolatuk lassan olyanná válik, mint egy házasság. Türelem kell egymáshoz.

A páros a csúcsra ért. A TV2-ben óriási népszerűségnek örvend a Banánhéj című műsoruk. Számtalan pesti és vidéki fellépésük rengeteg nézőt vonz. Ám ez nem volt mindig így. Többször vágtak neki a hegynek, de útközben mindig történt valami, és nem jutottak fel a csúcsára.
A két fiatal fiúra az 1998-as Humorfesztiválon figyeltek fel. Jó néhányunk emlékezetében él, amikor az Esti Showderben a függöny mögött álltak, és idegesen várták a jelenésüket. Fábry Sándor műsorában ők voltak a bemelegítők.

Fábryt azóta is atyai jó barátjuknak tartják. Mindig elmondja nekik a véleményét, ha jó, ha rossz. Olyanynyira jóban vannak, hogy szilveszterkor a Belvárosi Színházban együtt szerepelnek majd.
Tíz év nagy idő, ebből már másfél évet töltöttek a TV2-nél. Most már újítani akarnak. Majd a nyáron kifundálják, milyen legyen a következő évadjuk a kereskedelmi csatornán. Jó néhány hónap kell, amíg kidolgozzák – hümmögnek, bólogatnak.
Iván elhallgatta, hogy könyvet írt, ám nem humorosat. Éppen most került könyvkiadóhoz a regény. Jó néhány hever még otthon – árulja el Olivér, miközben Bagi telefonál.

A Banánhéj párosát a távoli jövő is foglalkoztatja. Nacsa a színészet felé kacsingat, bár – mint mondja – III. Richardot már nem játszhatja el. Ivánnak az írás mellett titkos terve, hogy énekelni akar.
Úgy látszik, nem ismernek lehetetlent. Az elmúlt tíz év bizonyítja, hogy bármit elérnek, amit célul tűznek ki maguk elé.

Tíz éve vannak együtt, de nem untak egymásra

Nacsa Olivér

Budapest, 1979. augusztus 5.

„Minden adásban hoznom kell a Korda György-figurát.

A nézők e-mail záport zúdítottak ránk, hogy a Kordát akarják. Gálvölgyinek a Rózsa Gyuri volt a sikerszáma,

nekem meg a Korda.”

Bagi Iván

Budapest, 1976. június 6.

- „Remegve fázom, szünetért kuncsorognak szerveim. Pöttömnyi szemem úgy issza a szürkeséget, mint öreg arcú gyerek az olajos tavat. Ha van egyedüllét, akkor én egyedül vagyok.”

Részlet egy írásából

róluk, hogy utálnak interjút adni. Szilágyi Ágnes -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!