Hírek

2004.12.08. 00:00

Bíróság elé áll a főnyomozó

Ma kezdődik a Fővárosi Bíróságon Molnár Csaba alezredes, a brókerbotrány egyik vezető nyomozójának pere.

Nagy Eszter Dóra

Hivatali vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés miatt kell felelnie Molnár Csaba alezredesnek a bíróságon. A brókerbotrány korábbi vezető nyomozója ellen ma indul per a Fővárosi Bíróságon. A rendőrtiszt az ügy kirobbanása óta nem beszél az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban. Azt azonban korábban többször kijelentette, hogy ártatlannak tartja magát.

A brókerbotrány nyomozása során ismertté vált alezredes ellen tavaly indult nyomozás. Akkor felmerült, hogy Molnár túl jó kapcsolatot ápol illegális pénzváltással foglalkozó szírekkel. Az ügyre akkor derült fény, amikor a titkosszolgálatok lehallgatták a per másod- és harmad-rendű vádlottjának telefonbeszélgetéseit.

Molnár D. Zoltánon keresztül ismerte meg T. Bassamot, akinek családja pénzváltással foglalkozott Magyarországon a Volksbank Rt. ügynökeként. A pénzintézet belső vizsgálata során hibákat észlelt a szír férfi cégénél. T. Bassam ekkor D. Zoltánhoz fordult, hogy Molnár Csabán keresztül érjék el azt, hogy a bank ne lépjen velük szemben.

Molnár, a szír és D. Zoltán egy budapesti autómosóban találkoztak. Szíriából származó ajándékként egy csomagot adtak át az alezredesnek. Ebben egy fából készült tábla, egy ceruzatartó, egy arany karkötő és egy doboz sütemény volt. A nyomozó nem jelentette feletteseinek az ajándékot. Ezért indult ellene vesztegetés miatt eljárás. Másnap Molnár megkereste a bankot, ám a szír férfi cégének ügyében nem járt el.

Molnár Csaba végleg parkolópályára került?

Októberben újabb bűncselekményekkel gyanúsították meg Molnár Csabát. Ezúttal az újonnan kinevezett rendőrfőkapitány rendelkezési állományba helyezte. Ez azt jelenti, hogy bár nem rúgták ki állásából, nem nyomozhat. Az alezredes ellen hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!