Hírek

2004.12.28. 00:00

Csobánka sok pénzt kap a környezet csinosítására

Nagy V. Zs.

Lezárult a környezetvédelmi, az egészségügyi és a foglalkoztatáspolitikai tárcák közösen meghirdetett pályázata. A telepszerű lakóhelyek környezeti ártalmainak a csökkentésére 148 pályázóból 119-en nyertek támogatást, összesen csaknem százhúszmillió forintot.

A pályázat eredményeit egyik nyertes beruházás helyszínén, Csobánkán közölte Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Csizmár Gábor munkaügyi miniszter. Az egymillió forintos vissza nem térítendő támogatást Csobánkán a Pharo Drom Cigány Hagyományőrző Egyesület nyerte meg. Út- és hídépítésre, a község területén áthaladó patak megtisztítására, szemételhordásra fordítják az összeget. – Ha megtörténik a beruházás, harminc-negyven családi ház környezete szépül meg. Ötven méter patakmeder kitisztítására nyílik lehetőség – mondta lapunknak Török István, Csobánka polgármestere. A legtöbb pályázat Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett a felhívásra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!