Hírek

2004.12.04. 06:43

Egy nap alatt négy járókelőt gázoltak halálra a főváros túlterhelt közútjain

Nagy E. D.

Egy nap alatt négy gyalogosgázolás történt a fővárosban. Mind a négy halálos volt. A gyalogosok hibájából. Mind a négyen szabálytalanul akartak átkelni az úton, ez okozta a tragédiát. Kiss Csaba, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság titkára lapunknak azt mondta: a balesetek tíz százalékát a gyalogosok okozzák. Kérdésünkre, hogy mit tesznek ez ellen, csak a megelőzést hangoztatta. Bár lenne lehetőségük a rendőröknek akár tízezer forintos helyszíni bírságot is kiszabni, mégsem teszik ezt. Kiss szerint társadalmi felháborodás lenne, ha megbüntetnék a gyalogosokat. És nem is ez az elsődleges cél, hanem a figyelemfelkeltés.

A csütörtöki tragédiákban ötven év felettiek vesztették életüket. Kiss szerint a fiatalok között is sok a szabálytalankodó, csak ők gyorsabban mozognak, hamarabb átérnek az úttesten. A gyalogosgázolások és a karácsonyi bevásárlások miatt a fővárosban több rendőr teljesít szolgálatot az áruházak környékén.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!